3 nepogrešljiva olja pri negi vaše kože

  Če imate neznansko srečo in ste puberteto prebrodili brez mozoljev in aken, vaša koža najbrž nikoli ni potrebovala posebne nege. Dobro je, da kožo ustrezno negujete glede na vaš tip kože, saj bo tako ohranjena tudi čez nekaj časa. Olja se za nego kože uporabljajo že tisočletja. Katera tri olja ne smejo manjkati v vaši kozmetični omarici?

  Arganovo olje

  Arganovo olje

  Arganovo olje je avtohtono olje Maroka, izdelano iz lokalnih arganovih dreves. Kulinarično gledano ima arganovo olje vrsto koristi za zdravje, saj izboljšuje prekrvavitev in krepi imunski sistem. Poleg teh koristi, ima arganovo olje še vrsto kozmetičnih koristi, saj lajša ekceme, celi rane in kot najbolj zanimivo, ščiti pred kožnimi infekcijami in jih zdravi. Ker ima veliko vitamina E, je v kombinaciji s svojimi protivnetnimi lastnostmi odličen izdelek za nego kože, sploh za tiste, ki se želijo znebiti brazgotin.

  Kokosovo olje

  Podobno kot arganovo olje celi brazgotine, ima tudi kokosovo olje kar nekaj dobrih lastnosti. Je vsestransko uporabno olje in ima nešteto pozitivnih učinkov. Za kožo je odličen, ker kože ne masti toliko, se odlično vpije, koža pa je po uporabi mehka in voljna.

  Olje čajevca

  Olje čajevca je olje, ki ne sme manjkati pri nobenemu od vas, saj ima močno protimikrobno delovanje. Že kapljica tega olja prepreči celjenje in vnetje kože. Raziskave so pokazale , da je olje čajevca tako učinkovito, kot raztopina benzoil peroksida. Uporablja se za akne, herpese, ekceme v ustih, srbečico, težave z nohti, vreznine in še bi lahko izbrskali kakšen pozitiven učinek.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte