Zdravje & prehranaOkrepite svoje kosti brez mlečnih izdelkov

Okrepite svoje kosti brez mlečnih izdelkov

MORDA VAS ZANIMA

Veliko ljudi mleka ne mara, nekateri se mu celo izogibajo, zaradi najrazličnejših razlogov. Verjeli ali ne, ampak kalcij, ki ga vaše telo potrebuje, lahko dobite tudi iz drugih virov in ne le iz kravjega mleka. Malo za šalo in malo zares, pomislite na Popaja, kako je postal krepak, ko je pojedel špinačo.

- Oglas -

Zdrave kosti

Kaj vam pomaga pri zdravih kosteh?

Sonce

Vitamin D pomaga telesu absorbirati in zadržati kalcij v telesu. Študije so celo pokazale, da že izpostavljenost soncu za 10 minut dvakrat na teden, skupaj z vitaminom D, pomaga pri rasti zdravih in močnih kosti.

Zelena zelenjava

Zelena listnata zelenjava je na žalost velikokrat prezrt vir kalcija. Že ena skodelica brokolija vam nudi več kot polovico priporočenega dnevnega vnosa kalcija. Poleg brokolija tudi ohrovt in špinača zagotavljata odlične vire kalcija kostem. Polijte zelenjavo z nekaj olivnega olja, da bo vaše telo absorbiralo v maščobi topna vitamina D in K.

Omega-3 maščobne kisline

Omega-3 maščobne kisline dobimo v lososu, ribah in oreščkih. V neki kratki raziskavi je pokazalo, da so imele ženske, ki so 18 mesecev uživale omega-3 maščobne kisline, bolj čvrste kosti in manj zlomov, kot tiste, ki omega-3 maščobnih kislin niso jemale.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×