0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaHujšanje s pomočjo homeopatije

Hujšanje s pomočjo homeopatije

MORDA VAS ZANIMA

Hujšanje je pogosta tema v pomladnih dneh in revije so polne nasvetov in receptov za izgubo kilogramov. Hitri rezultati ne pomenijo trajnega učinka in nasilne diete so tudi predmet zdravstvenih pomislekov. Omejitev alkohola, kave, sladkorjev in rdečega mesa mora postati stalnica v jedilniku ne le zaradi hujšanja, temveč tudi za dobro zdravje. Posebnost hujšanja s pomočjo homeopatije je, da se ta ne ukvarja le z zunanjimi učinki, temveč želi poiskati vzrok, zakaj telo kopiči maščobe. Hujšanje s homeopatijo je učinkovito in postopno.

- Oglas -

Strokovna oseba s področja homeopatije poišče vzroke debelosti in morda določi konstitucijsko zdravilo. Lahko pa izbere le homeopatsko zdravilo, ki vas bo celostno podprlo pri hujšanju glede na vaše osebne lastnosti. Neenakomerna porazdelitev maščob po telesu je navadno posledica nepravilne prehrane in premalo gibanja. Obstajajo tudi drugi manj pogosti vzroki debelosti, ki pa jih obravnava medicina (na primer nepravilno delovanje ščitnice). Običajno se pri debelosti maščobe po telesu nalagajo v obliki odvečnih blazinic na trebuhu, bokih, vratu (podbradek), zadnjici in notranji strani stegen. Tovrstne maščobe lahko škodujejo našemu zdravju. Merilo za odvečno težo ne smejo biti modne revije, temveč naše dobro počutje in veselje pri gibanju.

Hujšanje s homeopatijo

Iščemo vzroke debelosti

Možni vzrok  za nalaganje maščobe in tudi celulita pri ženskah so presnovne spremembe v telesu, ki so posledica hormonskih sprememb. Drugi vzrok je lahko leno delovanje jeter in ledvic. Šibkejše delovanje jeter in ledvic povzroči slabo izločanje strupov iz telesa, zato se ti skladiščijo.

- Oglas -

Pogost vzrok pridobivanja telesne teže je čezmerna obremenitev telesa s kislinami. Nepravilna prehrana povzroči kopičenje kislin v telesu, kar pripomore k nalaganju maščob in nastanku celulita. Kisline, ki se kopičijo v telesu, so različnega izvora. Nekaj primerov: ocetna kislina kot proizvod  uživanja sladkorjev, sečna kislina kot proizvod uživanja mesa, dušikova in žveplova kislina kot proizvod uživanja prekajenega mesa in številnih vrst sirov, taninska kislina pri uživanju kave in čaja, ogljikova kislina pri pitju gaziranih pijač ter klorovodikova kislina pri stresu in zaskrbljenosti.

  • Antimonium crudum. Homeopatsko zdravilo Antimonium crudum je v pomoč pri hujšanju v primeru, ko ima oseba zelo velik tek in to pri izgubljanju teže pomeni največjo težavo. Oseba je neprestano lačna, neprestano sega po majhnih obrokih (arašidih, piškotih), ima tako povečan apetit, da se lahko hrani, dokler skoraj ne zboli (težave z želodcem), jezik je belo obložen. Takšno hrepenenje po hrani se lahko pojavi tudi pri prenehanju kajenja. Oseba naj poje tri kroglice pred vsakim obrokom hrane.
  • Berberis. Breberis je homeopatsko zdravilo, ki pomaga pri drenaži (čiščenju) jeter in trebušne slinavke. S tem zdravilom se učinkovito podpre fizični aspekt izgubljanja telesne teže. Oseba zaužije pet roglic vsak dan, 14 dni.
  • Anacardium orientale. Oseba se odloči, da ne bo jedla in je zaradi tega zelo agresivna. Lahko se zbuja tudi ponoči in je v polsnu – če ne je, ima težave z zbranostjo in pomnjenjem. Boljšo zbranost  doseže takoj, ko nekaj poje. Ta stanja poznajo bivši kadilci in tudi študentje med intenzivnim študijem.  Za pomoč lahko uživajo homeopatsko zdravilo Anacadium orientale, in sicer dve kroglici pri vsaki želji po seganju po majhnih obrokih.

Alge

Rastlinska podpora

  • Alge (Fucus) so zelo učinkovite pri shujševalni dieti. Vsebujejo sluz, ki v želodcu nabreka in s tem daje občutek sitosti. Alge so bogate z oligoelementi (baker, krom, cink, selen, železo, mangan in jod) ter vitamini (C, B1, B6 in B12). S tem pokrivajo dnevne potrebe po rudninah in vitaminih v procesu hujšanja.
    Jod v algah spodbuja žlezo ščitnico in s tem se poveča bazalna presnova (metabolizem) v telesu. Na ta način se povečuje tudi presnova maščob. Rastlinska vlakna v algah preprečujejo zaprtje. Alge so nizkokalorične in vsebujejo zelo malo maščob, kar je še posebno  pomembno v procesu hujšanja. Telesu dajejo tonus in povečujejo izgubo telesne teže v procesu hujšanja.
  • Regrat (Taraxacum officinale), ki začne v izobilju rasti prav spomladi, ima diuretično delovanje. Omogoča drenažo jeter (spodbuja jetra k izločanju strupov, ki so se nakopičili v telesu). Izvleček regrata je priporočljiv pri razstrupljanju. Regrat tudi urejuje prebavo (zmanjšuje zaprtje) in deluje proti celulitu.

dr. Maruša Hribar, mag. farmacije,
predsednica sekcije za homeopatijo pri Slovenskem farmacevtskem društvu, arhiv Zdravja

.

NAJNOVEJŠE