fbpx
Domov Zdravje & prehrana Hujšanje s pomočjo homeopatije

Hujšanje s pomočjo homeopatije

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Hujšanje je pogosta tema v pomladnih dneh in revije so polne nasvetov in receptov za izgubo kilogramov. Hitri rezultati ne pomenijo trajnega učinka in nasilne diete so tudi predmet zdravstvenih pomislekov. Omejitev alkohola, kave, sladkorjev in rdečega mesa mora postati stalnica v jedilniku ne le zaradi hujšanja, temveč tudi za dobro zdravje. Posebnost hujšanja s pomočjo homeopatije je, da se ta ne ukvarja le z zunanjimi učinki, temveč želi poiskati vzrok, zakaj telo kopiči maščobe. Hujšanje s homeopatijo je učinkovito in postopno.

Strokovna oseba s področja homeopatije poišče vzroke debelosti in morda določi konstitucijsko zdravilo. Lahko pa izbere le homeopatsko zdravilo, ki vas bo celostno podprlo pri hujšanju glede na vaše osebne lastnosti. Neenakomerna porazdelitev maščob po telesu je navadno posledica nepravilne prehrane in premalo gibanja. Obstajajo tudi drugi manj pogosti vzroki debelosti, ki pa jih obravnava medicina (na primer nepravilno delovanje ščitnice). Običajno se pri debelosti maščobe po telesu nalagajo v obliki odvečnih blazinic na trebuhu, bokih, vratu (podbradek), zadnjici in notranji strani stegen. Tovrstne maščobe lahko škodujejo našemu zdravju. Merilo za odvečno težo ne smejo biti modne revije, temveč naše dobro počutje in veselje pri gibanju.

Hujšanje s homeopatijo

Iščemo vzroke debelosti

Možni vzrok  za nalaganje maščobe in tudi celulita pri ženskah so presnovne spremembe v telesu, ki so posledica hormonskih sprememb. Drugi vzrok je lahko leno delovanje jeter in ledvic. Šibkejše delovanje jeter in ledvic povzroči slabo izločanje strupov iz telesa, zato se ti skladiščijo.

Pogost vzrok pridobivanja telesne teže je čezmerna obremenitev telesa s kislinami. Nepravilna prehrana povzroči kopičenje kislin v telesu, kar pripomore k nalaganju maščob in nastanku celulita. Kisline, ki se kopičijo v telesu, so različnega izvora. Nekaj primerov: ocetna kislina kot proizvod  uživanja sladkorjev, sečna kislina kot proizvod uživanja mesa, dušikova in žveplova kislina kot proizvod uživanja prekajenega mesa in številnih vrst sirov, taninska kislina pri uživanju kave in čaja, ogljikova kislina pri pitju gaziranih pijač ter klorovodikova kislina pri stresu in zaskrbljenosti.

  • Antimonium crudum. Homeopatsko zdravilo Antimonium crudum je v pomoč pri hujšanju v primeru, ko ima oseba zelo velik tek in to pri izgubljanju teže pomeni največjo težavo. Oseba je neprestano lačna, neprestano sega po majhnih obrokih (arašidih, piškotih), ima tako povečan apetit, da se lahko hrani, dokler skoraj ne zboli (težave z želodcem), jezik je belo obložen. Takšno hrepenenje po hrani se lahko pojavi tudi pri prenehanju kajenja. Oseba naj poje tri kroglice pred vsakim obrokom hrane.
  • Berberis. Breberis je homeopatsko zdravilo, ki pomaga pri drenaži (čiščenju) jeter in trebušne slinavke. S tem zdravilom se učinkovito podpre fizični aspekt izgubljanja telesne teže. Oseba zaužije pet roglic vsak dan, 14 dni.
  • Anacardium orientale. Oseba se odloči, da ne bo jedla in je zaradi tega zelo agresivna. Lahko se zbuja tudi ponoči in je v polsnu – če ne je, ima težave z zbranostjo in pomnjenjem. Boljšo zbranost  doseže takoj, ko nekaj poje. Ta stanja poznajo bivši kadilci in tudi študentje med intenzivnim študijem.  Za pomoč lahko uživajo homeopatsko zdravilo Anacadium orientale, in sicer dve kroglici pri vsaki želji po seganju po majhnih obrokih.

Alge

Rastlinska podpora

  • Alge (Fucus) so zelo učinkovite pri shujševalni dieti. Vsebujejo sluz, ki v želodcu nabreka in s tem daje občutek sitosti. Alge so bogate z oligoelementi (baker, krom, cink, selen, železo, mangan in jod) ter vitamini (C, B1, B6 in B12). S tem pokrivajo dnevne potrebe po rudninah in vitaminih v procesu hujšanja.
    Jod v algah spodbuja žlezo ščitnico in s tem se poveča bazalna presnova (metabolizem) v telesu. Na ta način se povečuje tudi presnova maščob. Rastlinska vlakna v algah preprečujejo zaprtje. Alge so nizkokalorične in vsebujejo zelo malo maščob, kar je še posebno  pomembno v procesu hujšanja. Telesu dajejo tonus in povečujejo izgubo telesne teže v procesu hujšanja.
  • Regrat (Taraxacum officinale), ki začne v izobilju rasti prav spomladi, ima diuretično delovanje. Omogoča drenažo jeter (spodbuja jetra k izločanju strupov, ki so se nakopičili v telesu). Izvleček regrata je priporočljiv pri razstrupljanju. Regrat tudi urejuje prebavo (zmanjšuje zaprtje) in deluje proti celulitu.

dr. Maruša Hribar, mag. farmacije,
predsednica sekcije za homeopatijo pri Slovenskem farmacevtskem društvu, arhiv Zdravja

- Oglas -

Najnovejše

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.

5 nasvetov za več REM-spanja

REM-spanje naj bi bilo med drugim zelo pomembno za utrjevanje spominov. Pomanjkanje tega tipa spanja naj bi imelo tako zelo negativen vpliv na učenje oziroma pomnjenje.

Šolanje na daljavo zmanjšuje anksioznost med najstniki

Pouk oziroma šolanje na daljavo je nekaj, s čimer so se v zadnjih mesecih srečali številni šolarji po vsem svetu.

5 »čustvenih stanj« imunskega sistema

Močan imunski sistem bo letošnjo zimo še pomembnejši kot v preteklih letih. Prav zaradi pojava novega koronavirusa so začeli mnogi posvečati precej več pozornosti krepitvi imunskega sistema kot običajno.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×