Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
Ekologija & okoljeRožnato jezero

Rožnato jezero

MORDA VAS ZANIMA

Ste že slišali za čudo v Senegalu? Severovzhodno od senegalskega Dakarja namreč leži rožnato jezero imenovano Retba (Vrtnica), ki je prav lepe, nežne rožnate barve. Preden se razjezite na okolju neprijazne taktike v njegovi okolici, pa zajemite sapo in preberite članek o jezeru, ki je pravzaprav delo narave.
Rožnato jezeroRes je videti, kot bi se nekdo prav slabo pošalil, saj voda v jezeru celo spreminja barvo. A v resnici ima jezero Retba skozi vse leto rožnat pridih, poleti pa postane še bolj izrazito rožnato, občasno postane celo rdečkasto! Med najbolj sušnatimi meseci je namreč nivo slanosti še posebej visoko in v tem se skriva tudi skrivnost rožnatega jezera. Zahvala za simpatično barvo gre mikroalgi imenovani Dunaliella Salina, ki obožuje sol in se je obilno razširila po tleh jezera, ki je znano po visoki koncentraciji soli.

- Oglas -

Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da le redki organizmi preživijo v tako zahtevnih pogojih in tako gosti koncentraciji soli. Razlog za preživetje tega enoceličarja leži v njeni sposobnosti ustvarjanja velike količine beta karotena, ki se ji pomaga obvarovati pred intenzivno svetlobo, ki se odseva od soli in daje algam njihov temno roza odtenek.

Medtem ko daje barva občutek, da jezero ni varno in je celo grozeče, je popolnoma varno za plavanje in celo pitje! To je dobra novica za domačine, ki nenehno brodijo po njem, da pridobivajo sol. Pravzaprav so te alge tako obogatene z antioksidanti, da jih pogosto tudi nabirajo in uporabljajo v kozmetiki in prehranskih dopolnilih.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×