0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

RubrikeZanimivostiHoroskop: Preverite, kakšno hrano potrebujete

Horoskop: Preverite, kakšno hrano potrebujete

MORDA VAS ZANIMA

Ali planeti s svojim delovanjem resnično vplivajo na naš apetit, naše prehrambene navade in morda celo na vedenje pri mizi? Odgovor je seveda pritrdilen, saj smo vsi del kozmičnega delovanja, narava pa nas je oblikovala po svojih pravilih, zato tudi delujemo na svojstven način, ki ga je mogoče navezati tudi na horoskop oziroma rojstno znamenje posameznika.

- Oglas -

OVEN

Dinamični Ovni potrebujejo hrano za obnavljanje energije, zelo težko pa prenašajo morebitno lakoto. Navdušujejo se nad močno začinjeno hrano, seveda pa jih zanimajo le jedi, ki se jedo z noži in vilicami, saj za žlico nimajo dovolj potrpljenja. Hitro in temeljito prežvekujejo, pri tem pa tako veselo cmokajo, da zbudijo apetit vsem, ki se nahajajo v njihovi bližini. Hrano običajno zalivajo z dobrim vinom ali pivom. Zaradi izdatne hrane in preobremenjenega želodca jih pogosto boli glava. Dobro bi bilo, če bi si včasih privoščili več zelenjave, sadja in žitaric, saj bi to vsekakor imelo pozitiven vpliv na njihovo prebavo.

BIK

Nekateri ljudje jedo zato, da bi lahko živeli, Biki pa živijo zato, da bi dobro jedli. Obožujejo domačo hrano, zato v njihovem hladilniku lahko vedno najdemo kos domače salame ali šunke. Njihovo prehranjevanje ima eno samo lastnost – počasnost, ki ima vzrok v počasnosti njihove presnove. Biki torej jedo zelo počasi in običajno zadnji vstanejo od mize. Malokateri Bik se lahko upre slaščicam, in ko pospravi zadnji kolač na mizi, je srečen kot majhen otrok. Prav zaradi tovrstnega odnosa do hrane ima marsikateri Bik težave s telesno težo, zato jim več zelenjave ali sirov prav gotovo ne bi škodovalo, predvsem pa naj se izogibajo popoldanskemu počitku.

DVOJČKA

Dvojčki imajo radi raznovrstno hrano, naravnost navdušeni pa so nad preizkušanjem novih receptov. Ker so po naravi zelo aktivni in vedno hitijo, pogosto jedo stoje in v naglici. Kljub temu pa si prepogosto privoščijo pizzo, hot-dog ali sendvič. Večina  pripadnikov tega znamenja nima težav s prekomerno težo, za kar se lahko zahvalijo predvsem hiperaktivnemu sistemu metabolizma. Zaradi površnosti radi preskočijo obrok ali pa si privoščijo izdatno hrano ob nepravem času. Dobro bi bilo, če bi si večkrat pripravili kuhano hrano, ob tem pa pili predvsem naravne in negazirane sokove.

- Oglas -

RAK

Romantični Raki so pravi ljubitelji domačega ognjišča in doma pripravljene hrane. Najbolj jim prijajo morske jedi, zato so ribe, školjke in raki pogosto na njihovem jedilniku. Tudi sladicam se zelo težko odrečejo in prav zanje velja pregovor, da gre ljubezen skozi želodec. Moški predstavniki tega znamenja bodo zagotovo poročili predvsem dobro kuharico, ženske pa se bodo naučile kuhati že v rani mladosti. Hrano prežvekujejo zelo počasi in temeljito, predvsem zaradi tega, da bi čim dlje uživali v prijetnem okusu. Zaradi občutljive prebave naj se izogibajo težko prebavljivi in močno začinjeni hrani.

LEV

Ljudje tega znamenja so zelo družabni in nikoli ne jedo sami, saj želijo biti tudi pri mizi v središču pozornosti. Z apetitom navadno nimajo težav, uživajo pa v nasitni in kalorični hrani, katero radi zalijejo z dobrim vinom. Zaradi tako izdatne hrane imajo težave z telesno težo in previsokim pritiskom, zato bi bilo dobro, če bi se izogibali začinjenim in mastnim jedem. V primeru diete naj se prehranjujejo predvsem z jogurtom, mlekom, rižem, jabolki, prepečencem, sokovi in čaji, saj jim bo takšen način prehrane zmanjšal holesterol v krvi.

DEVICA

Natančnim Devicam je najpomembneje, da jim je hrana postrežena ob točno določeni uri. Neverjetno pozornost posvečajo redu in čistoči v kuhinji, zato najpogosteje uporabljajo svoj krožnik ter svoj kozarec in imajo pri mizi svoje stalno mesto. Pri izbiri hrane so zelo pozorni na kalorično vrednost in vitaminsko sestavo, predvsem pa jedo počasi in hrano dobro prežvečijo, da ne bi preobremenili svojega občutljivega prebavnega sistema. Po končanem obroku si namesto sladice raje izberejo sadje, praviloma nikoli pa si ne privoščijo počitka, saj se prav panično bojijo odvečnih kilogramov.

TEHTNICA

Elegantne in miroljubne Tehtnice si bodo izbrale hrano, ki je predvsem estetsko pripravljena. Pri mizi bodo strogo upoštevale vsa pravila lepega vedenja in nikoli ne bodo govorile s polnimi usti, saj je to zanje nekaj nedopustnega. Navadno jedo mirno in počasi, juhe ne srkajo, pa tudi s priborom nimajo navade žvenketati. Obožujejo lepo okrašene kolače, zato v njihovi shrambi lahko vedno najdemo kekse ali drugo pecivo izjemnih oblik ali prijetnega videza. Prav zaradi te slabosti do sladkih jedi imajo Tehtnice pogosto težave s telesno težo, čemur doprinese tudi dejstvo, da se le s težavo odrečejo popoldanskemu počitku.

- Oglas -

ŠKORPIJON

Intenzivna in strastna narava tega znamenja obožuje začinjeno in pikantno hrano. Ker se Škorpijoni vedejo zelo intuitivno, bodo v primeru lakote vedno in kjerkoli zaprosili za kos kruha. Hrane nikoli dobro ne prežvečijo, saj vedno hitijo novim izzivom nasproti. Na njihovem krožniku je pogosto meso ali pa vsaj morski sadeži, kot solato pa si izbirajo kumare ali papriko, ne branijo pa se niti feferonov. Vedno jedo v miru in tišini. S telesno težo nimajo težav, saj njihova prirojena notranja živčnost izkoristi vso odvečno energijo.

STRELEC

Primeren apetit in ljubezen do raznovrstne hrane prebudita v Strelcu pravega gurmana. Čeprav so že po naravi veseli in zelo družabni, v prehrambenih navadah vidno izstopajo s svojo nagnjenostjo k uživanju. Na potovanjih vedno radi poizkušajo nacionalne jedi države, v kateri se nahajajo, k čemer jih žene njihova neustavljiva radovednost. Med obroki pozabljajo na pravila lepega vedenja in nemalokrat govorijo s polnimi usti, pri tem pa si pridno natakajo žlahtno kapljico. Če se pravočasno ne odločijo za primerno omejevalno dieto, lahko z leti postanejo pravi dobrohotni debeluščki. Primerno bi bilo, da bi v svojo vsakodnevno prehrano uvrstili nekaj več svežega sadja.

KOZOROG

Predvsem zaradi svoje varčnosti Kozorogi prav gotovo ne bodo porabljali denarja za različne specialitete. Najraje imajo kuhano hrano, zato imajo v svoji skromnosti občutek, da so lepo postreženi, tudi če jim ponudimo kislo zelje. Hrane, ki pri obroku ostane, Kozorog nikoli ne zavrže, ampak jo prihrani za naslednji dan. Pri mizi zahteva red in disciplino, poleg tega pa so pri jedi neprimerni kakršnikoli pogovori. Kozorog potrebuje predvsem izdatnejšo hrano, saj veliko energije porablja za fizično in umsko delo. V primeru, da čuti upad energije, naj si privošči meso, suho sadje ali pa vsaj naravne sadne sokove.

VODNAR

Originalni in domišljije polni Vodnarji obožujejo kulinarične specialitete ter zlasti orientalske začimbe. Prav med pripadniki tega znamenja lahko najdemo najbolj goreče zagovornike vegetarijanske prehrane. Vodnarji so zelo aktivni ljudje, ki hitro govorijo, hitro reagirajo in zato tudi hitro jedo. Le redko obedujejo sami, saj jim družba ljudi prija v katerem koli trenutku. Ker imajo pospešen metabolizem, se zelo hitro utrudijo in vsled tega tudi potrebujejo več obrokov hrane. Po obroku se radi nekoliko odpočijejo, morda celo zaspijo, saj nujno potrebujejo mir in urejen življenjski ritem.

RIBI

Za čustvene sanjače, rojene v tem znamenju, je od tega, kaj jedo, veliko pomembneje to, s kom sedijo med obrokom pri mizi. Od okusa hrane jim več pomeni njen izgled, zato so običajno pravi mojstri serviranja obrokov. V hladilniku hranijo kar nekaj vrst sirov ali sadja, da jih imajo pri roki v primeru nepričakovanih gostov. Uro ali dve po obilnem obroku Ribe navadno izkoristijo za spanec, saj je prav spanje tista navada, ki se ji najteže odrečejo. Prav zaradi tega imajo upočasnjen metabolizem in je zanje bolje, če se izogibajo mastni in začinjeni hrani kakor tudi vsem vrstam alkohola. Najbolje bi bilo, če bi si namesto večerje pripravili skodelico kvalitetnega dišečega čaja.

NAJNOVEJŠE