e-odpadki

MORDA VAS ZANIMA

Količina elektronskih produktov je v zadnjih letih sunkovito narasla – na leto jih proizvedemo za kar 20-50 milijonov ton!

- Oglas -

Verjetno si boste takšno količino lažje predstavljali na naslednji način: če bi z odvečno elektroniko, ki jo proizvedemo vsako leto, napolnili kontejner, potem bi bilo teh dovolj, da bi z njimi obkrožili svet.

Tako so e-odpadki postali velik problem, sam zasedejo skupno kar 5% vseh odpadkov, ki jih proizvedemo na leto. Takšnih odpadkov pa ne proizvajajo le države razvitega sveta. Azija bi naj na leto proizvedla kar 12 milojonov ton e-odpadkov.


E-odpadki so v zadnjih letih postali zaskrbljujoči, saj ljudje dnevno kupujemo in nadgrajujemo naše elektronske naprave (mobilne telefone, računalnike, televizije, avdio naprave, …). Med temi pa največji problem predstavljajo mobilni telefoni ter računalniki, saj se jih najpogosteje menja.

Samo v Evropi se količina e-odpadkov letno dviga za 3-5%; to je kar trikrat hitreje, kot pa vsi ostali odpadki.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×