Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zakaj je tako težko videti dobro v sočloveku?

Prehitro obsojanje je zelo razširjena težava. Tako sočloveku hitro pripišemo slabe namene, precej težje pa v drugih ljudeh ugledamo dobro – tudi ko gre za naše bližnje.

Uporaba tehnologije za prepoznavo obraza pri razdeljevanju šolskih kosil

Vodstvo teh šole se je odločilo, da pri razdeljevanju šolskih kosil uvede metodo, ki temelji na prepoznavanju obrazov.

Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

e-odpadki

MORDA VAS ZANIMA

Količina elektronskih produktov je v zadnjih letih sunkovito narasla – na leto jih proizvedemo za kar 20-50 milijonov ton!

- Oglas -

Verjetno si boste takšno količino lažje predstavljali na naslednji način: če bi z odvečno elektroniko, ki jo proizvedemo vsako leto, napolnili kontejner, potem bi bilo teh dovolj, da bi z njimi obkrožili svet.

Tako so e-odpadki postali velik problem, sam zasedejo skupno kar 5% vseh odpadkov, ki jih proizvedemo na leto. Takšnih odpadkov pa ne proizvajajo le države razvitega sveta. Azija bi naj na leto proizvedla kar 12 milojonov ton e-odpadkov.


E-odpadki so v zadnjih letih postali zaskrbljujoči, saj ljudje dnevno kupujemo in nadgrajujemo naše elektronske naprave (mobilne telefone, računalnike, televizije, avdio naprave, …). Med temi pa največji problem predstavljajo mobilni telefoni ter računalniki, saj se jih najpogosteje menja.

Samo v Evropi se količina e-odpadkov letno dviga za 3-5%; to je kar trikrat hitreje, kot pa vsi ostali odpadki.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×