Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.

e-odpadki

MORDA VAS ZANIMA

Količina elektronskih produktov je v zadnjih letih sunkovito narasla – na leto jih proizvedemo za kar 20-50 milijonov ton!

- Oglas -

Verjetno si boste takšno količino lažje predstavljali na naslednji način: če bi z odvečno elektroniko, ki jo proizvedemo vsako leto, napolnili kontejner, potem bi bilo teh dovolj, da bi z njimi obkrožili svet.

Tako so e-odpadki postali velik problem, sam zasedejo skupno kar 5% vseh odpadkov, ki jih proizvedemo na leto. Takšnih odpadkov pa ne proizvajajo le države razvitega sveta. Azija bi naj na leto proizvedla kar 12 milojonov ton e-odpadkov.


E-odpadki so v zadnjih letih postali zaskrbljujoči, saj ljudje dnevno kupujemo in nadgrajujemo naše elektronske naprave (mobilne telefone, računalnike, televizije, avdio naprave, …). Med temi pa največji problem predstavljajo mobilni telefoni ter računalniki, saj se jih najpogosteje menja.

Samo v Evropi se količina e-odpadkov letno dviga za 3-5%; to je kar trikrat hitreje, kot pa vsi ostali odpadki.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×