Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaKaj je v vašem krvnem obtoku?

Kaj je v vašem krvnem obtoku?

MORDA VAS ZANIMA

Dvo-letna raziskava v Minnensoti je potrdila sume, da imajo prebivalci na obrobju mesta Twin Cities v svoji krvi sledi kemikalije PFC (uporablja se na primer za izdelavo teflona).

Razlog temu  naj bi bila odlagališča, na ketere so odlagali CFC (Klorofloroogljikovodike), ki so pronicali v podzemne zaloge pitne vode. Medtem, ko oblasti trdijo, da naj stopnja količine PFCja v krvi ne bi vplivala na zdravje, pa testi na živalih kažejo drugače – te naj bi imele poškodbe na jetrih, ščitnici ter trebušni slinavki.

- Oglas -

Neprofitna organizacija Minnesota Center for Environmental Advocacy, prav tako trdi, da ima to lahko dolgoročne posledice glede plodnosti žensk ter moških. Znanstvenik Samuel Yamin tako trdi, da zagotovila vlade, da je stopnja PFCja v krvi, nizka zavrača in trdi, da je ta stopnja bistveno višja od nacionalnega povprečja.

Na podlagi teh ugotovitev, so se raziskovalci odločili raziskati tudi stopnjo živega srebra v bližnjih jezerij Superior, ki so velik zalogovnik vode, poleg tega pa bodo raziskali tudi stopnjo fenola v krvi nosečnic (fenol lahko najdemo v plastiki, kozmetičnih proizvodih, ter proizvodih za osebno uporabo – damski vložki).

Prejšnji članekOdkrili zdravilo za AIDS?
Naslednji članeke-odpadki

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×