0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaKaj je v vašem krvnem obtoku?

Kaj je v vašem krvnem obtoku?

MORDA VAS ZANIMA

Dvo-letna raziskava v Minnensoti je potrdila sume, da imajo prebivalci na obrobju mesta Twin Cities v svoji krvi sledi kemikalije PFC (uporablja se na primer za izdelavo teflona).

Razlog temu  naj bi bila odlagališča, na ketere so odlagali CFC (Klorofloroogljikovodike), ki so pronicali v podzemne zaloge pitne vode. Medtem, ko oblasti trdijo, da naj stopnja količine PFCja v krvi ne bi vplivala na zdravje, pa testi na živalih kažejo drugače – te naj bi imele poškodbe na jetrih, ščitnici ter trebušni slinavki.

- Oglas -

Neprofitna organizacija Minnesota Center for Environmental Advocacy, prav tako trdi, da ima to lahko dolgoročne posledice glede plodnosti žensk ter moških. Znanstvenik Samuel Yamin tako trdi, da zagotovila vlade, da je stopnja PFCja v krvi, nizka zavrača in trdi, da je ta stopnja bistveno višja od nacionalnega povprečja.

Na podlagi teh ugotovitev, so se raziskovalci odločili raziskati tudi stopnjo živega srebra v bližnjih jezerij Superior, ki so velik zalogovnik vode, poleg tega pa bodo raziskali tudi stopnjo fenola v krvi nosečnic (fenol lahko najdemo v plastiki, kozmetičnih proizvodih, ter proizvodih za osebno uporabo – damski vložki).

.

NAJNOVEJŠE