0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaOdkrili zdravilo za AIDS?

Odkrili zdravilo za AIDS?

MORDA VAS ZANIMA

Raziskovalci v Kaliforniji verjamejo, da so odkrili pomemben del sodobne medicine – odkrili bi naj namreč zdravilo za AIDS.

- Oglas -

aidsV častniku Science so raziskovalci objavili študijo, ki govori o dveh možnih protitelesih, ki po vsej verjetnosti skrivata zdravilo za AIDS. Že dolgo let je namreč znano, da je majhna skupina ljudi imuna na virus HIV, vendar pa nikoli ni blo znano kako je to možno. Sedaj pa raziskovalci verjamejo, da so našli, vzrok tega.

Zato je le vprašanje časa, kdaj bodo odkrili pravo zdravilo za AIDS. Pred tem morajo namreč ugotoviti, ali bi cepivo dejansko delovalo na bolj globalnem obsegu. Ti dve novi protitelesi napadeta področje virusa, za katerega je znano, da napade celice.

Ta področja so bila znana po tem, da so odbijala ‘pomoč’ telesa, da bi se pozdravilo samo. S pomočjo novih dveh protiteles, pa je temu konec, saj ostaja nivo proteina, ki je bil kriv za ‘obrambo’ pred lastnim imunskim sistemom, skoraj enak. To pa je pri boju proti HIVu bistveno, saj je ta virus mutira v različne oblike.

- Oglas -

Protitelesa so odkrili s pomočjo 1800 prostovoljcev na področju Sahare, Tajske, Avstralije, Britanije ter Združenih Držav, ki so bili okuženi z virusom HIV.

.

NAJNOVEJŠE