Najboljša leta? Med 30. in 34. letom starosti!

Mnenja o tem, katera so najboljša leta človekovega življenja, so seveda zelo subjektivna.

Ali lažnim novicam nasedajo samo starejši ljudje?

Prepričanje, da lažnim novicam nasedajo predvsem starejši ljudje, je zelo razširjeno. Ali gre pri tem za upravičeno stališče ali zgolj za predsodek?

Aktivno poslušanje – osnova uspešne komunikacije

Čeprav se vam morda zdi, da poslušate sogovornika, so standardi za aktivno poslušanje, ki je osnova uspešne komunikacije, precej visoki.

Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.
Zdravje & prehranaHimalajske solne lučke za čiščenje zraka, pomoč pri alergijah ter boljše spanje...

Himalajske solne lučke za čiščenje zraka, pomoč pri alergijah ter boljše spanje in razpoloženje

MORDA VAS ZANIMA

Ste vedeli, da je lučka iz himalajske soli mnogo več kot le zanimiva dekoracija prostora? Poskrbi lahko namreč za izjemno blagodejen vpliv na vaše zdravje. To pa seveda velja le v primeru, da kupite lučko, ki je zares izdelana iz himalajske soli. Takšne svetilke so v primerjavi s ponaredki bolj krhke, ob stiku z vlago pa postanejo zelo hitro vlažne tudi same.

- Oglas -

Za originalne lučke iz himalajske soli je značilno tudi, da je njihova svetilnost nekoliko slabša – njihov osnovni namen vendarle ni osvetljevanje prostorov, ampak jih pogosto kupujemo predvsem zato, da bi koristile našemu zdravju in ker gre za estetsko zelo zanimiv dodatek. Kaj so torej glavni razlogi, zaradi katerih je skrajni čas, da si tudi sami omislite himalajsko solno lučko? Preverite v nadaljevanju!

Solna lučka za naravno prečiščevanje zraka v stanovanju

Morda ste že slišali, da lahko določene rastline močno pripomorejo k čistejšemu zraku v vašem domu. Podoben učinek pa imajo tudi himalajske solne lučke. Seveda pa čistejši zrak pomeni tudi več zdravja. Princip delovanje je ta, da sol nase veže molekule vode – s temi vodnimi parami pa pogosto pridejo tudi škodljive snovi, ki se nahajajo v zraku. Med njimi različni alergeni, plesen in bakterije. Ko pride voda v stik z lučko, sol zadrži onesnaževalce zraka, nato pa v zrak spet sprosti le vlago. Ta cikel se nenehno ponavlja, ko je lučka prižgana in topla.

Zmanjševanje negativnega vpliva elektromagnetnega sevanja

Danes smo praktično na vsakem koraku obdani z napravami, ki povzročajo elektromagnetno sevanje. Gre še za enega izmed nevidnih škodljivih dejavnikov, ki imajo lahko dolgoročno zelo negativen vpliv na naše zdravje. Sčasoma lahko pogosta izpostavljenost sevanju privede do oslabljenega imunskega sistema, razvoja različnih vrst raka, srčno-žilnih obolenj in številnih drugih zapletov, povezanih z zdravjem. Čeprav te težave seveda ni mogoče v celoti odpraviti le s himalajskimi solnimi lučkami, pa lahko te vsaj nekoliko ublažijo negativen vpliv.

Ublažitev simptomov astme in različnih alergij

Danes se himalajska sol vse pogosteje znajde tudi v inhalatorjih, namenjenih astmatikom. Solne terapije se pogosto uporabljajo tudi pri ljudeh s kroničnimi pljučnimi boleznimi, saj lahko pomagajo pri lažjem dihanju. S tem ko boste v svoj dom vnesli himalajske solne lučke, si lahko torej obetate pozitiven prispevek k zdravju vaših dihal. Solne lučke so lahko sicer še posebej koristne za astmatike in ljudi s sezonskimi alergijami.

Boljše razpoloženje in lajšanje težav s spanjem

- Oglas -

Že sama barva in tekstura solne lučke ima lahko pozitiven vpliv na naše razpoloženje. Strmenje v himalajske lučke vas lahko tako pomiri in sprosti, zato je lahko zelo koristno za vse, ki se spopadate z anksioznostjo. K temu pripomorejo tudi negativni ioni, ki jih himalajska sol sprošča v zrak. Učinek je podoben kot pri vodnih slapovih, le da je tu količina ionov seveda precej manjša. Kljub njihovemu imenu lahko negativni ioni poskrbijo za boljše ozračje v vašem domu in prispevajo k ublažitvi simptomov anksioznosti. Domneva se, da lahko negativni ioni, ki vstopijo v kri, sprožijo biokemične reakcije, ki prispevajo k povečanju količine serotonina v možganih – hormona, pogosto imenovanega kar hormon sreče. Himalajske solne lučke pa lahko pomagajo celo tistim, ki se bojujete z nespečnostjo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×