Najboljša leta? Med 30. in 34. letom starosti!

Mnenja o tem, katera so najboljša leta človekovega življenja, so seveda zelo subjektivna.

Ali lažnim novicam nasedajo samo starejši ljudje?

Prepričanje, da lažnim novicam nasedajo predvsem starejši ljudje, je zelo razširjeno. Ali gre pri tem za upravičeno stališče ali zgolj za predsodek?

Aktivno poslušanje – osnova uspešne komunikacije

Čeprav se vam morda zdi, da poslušate sogovornika, so standardi za aktivno poslušanje, ki je osnova uspešne komunikacije, precej visoki.

Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.
Dom & energijaNa pomoč, himalajska solna lučka se »topi«!

Na pomoč, himalajska solna lučka se »topi«!

MORDA VAS ZANIMA

Himalajska solna lučka ni samo dekorativni element v stanovanju, ampak lahko pomaga tudi pri različnih težavah z zdravjem in počutjem. Tovrstne lučke pripomorejo k čistejšemu zraku v prostorih, zaradi česar so med drugim tudi dober dodatek za alergike. Hkrati poskrbijo za kakovostnejši spanec, boljše razpoloženje, ublažitev negativnih vplivov stresa itn.

- Oglas -

Himalajska solna luč

Vendar pa je pomembno, da poznate nekaj osnovnih informacij o lastnostih in pravilnem vzdrževanju himalajske solne lučke. Večina uporabnikov se prestraši predvsem takrat, ko opazijo, da se je začela njihova lučka nenadoma »topiti«. Kaj se v resnici dogaja?

Pojav še posebej pogost v nekoliko bolj vlažnih prostorih

Eden glavnih razlogov, zakaj so himalajske solne lučke dobre za zdravje, je, da nase vežejo škodljive snovi iz zraka. Čista voda pa nato ponovno izhlapi. Tako je povsem normalno, da bo občasno videti, kot da se vaša lučka topi. V prostorih z zelo suhim zrakom je sicer ta pojav precej redek. Po drugi strani pa se s poviševanjem zračne vlage povečuje tudi pogostost in intenzivnost tovrstnega »znojenja« himalajskih solnih lučk. Tako morate paziti, da ustrezno zaščitite pohištvo v okolici, da ga vlaga ne bo uničila.

Solna lučka

Kako lahko zmanjšate intenzivnost »topljenja« himalajske lučke?

- Oglas -

Možna rešitev je sicer tudi ta, da pustite lučko ves čas prižgano. Običajno namreč himalajske solne lučke ne porabijo veliko elektrike. Če tudi to ne pomaga ali če ta opcija zaradi določenih razlogov ne pride v poštev, pa poskušajte poiskati prostor, ki ni tako vlažen. Včasih lahko sicer pomaga uporaba nekoliko močnejše žarnice, saj tako voda, ki se je ujela v kristalčke, hitreje izhlapi. Seveda pa morate pri tem upoštevati navodila proizvajalca lučke. Pozorni bodite tudi na morebitno utripanje žarnice v notranjosti. To je namreč lahko znak, da jo je dosegla vlaga, kar pomeni, da morate lučko nemudoma izklopiti oziroma ugasniti.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×