0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaTežave s sinusi? Pomagajte si s kombinacijo ingverja in jabolčnega kisa!

Težave s sinusi? Pomagajte si s kombinacijo ingverja in jabolčnega kisa!

MORDA VAS ZANIMA

Vnetje sinusov, povezano z bakterijsko ali virusno okužbo. je v tem času zelo pogosto. Najpogostejša posledica vnetja je pretirano izločanje sluzi, zaradi česar je dihanje oteženo. Zaradi zamašenih sinusov pa se lahko pojavijo tudi zelo močni glavoboli, ki jih spremlja občutek močnega pritiska v okolici nosu.

- Oglas -

Odlična naravna pomoč pri tovrstnih težavah je zelo preprosta mešanica, izdelana iz samo dveh sestavin, in sicer iz ingverja in jabolčnega kisa. Izbira sestavin seveda ni naključna …

Ingver in jabolčni kis

Zakaj prav ta kombinacija?

Tako ingver kot jabolčni kis sta znana po protivnetnem delovanju, obenem pa olajšata dihanje oziroma sproščata dihalne poti. Pomagata namreč pri redčenju sluzi, ki se bo tako lažje izločila. Najpomembnejša snov v ingverju je sicer gingerol, ki se že več stoletji uporablja za lajšanje težav z dihali, obenem pa snov pomaga tudi pri prebavnih težavah. Ingver prispeva tudi h krepitvi imunskega sistema, zato bo možnost za ponovitev okužbe sinusov precej manjša.

- Oglas -

Tudi jabolčni kis pripomore k temu, da bo vaš imunski sistem močnejši. Vsebuje pa še večje količine kalija – minerala, ki zavira čezmerno izločanje sluzi. Posledično tudi jabolčni kis pomaga pri odmaševanju dihalnih poti. Poudariti je treba še, da deluje jabolčni kis protimikrobno, kar pomeni, da pomaga pri uničevanju bakterij in virusov, zaradi katerih je sploh prišlo do okužbe oziroma težav s sinusi.

Recept in uporaba mešanice iz jabolčnega kisa in ingverja

Potrebovali boste večji kos ingverja in 250 mililitrov jabolčnega kisa. Rezultati bodo najboljši, če boste uporabili nefiltriran kis iz ekološko pridelanih jabolk. Ingver najprej olupite in ga naribajte. Stresite ga v steklen kozarec in ga nato prelijte z jabolčnim kisom. Kozarec pokrijte s pokrovčkom in ga za 10 dni postavite na temno, hladno mesto. Enkrat dnevno kozarec pretresite. Po 10 dneh je pripravek nared za uporabo. V primeru težav s sinusi nekajkrat dnevno zaužijte po 1 žličko tega pripravka. Zagotovo boste že kmalu opazili, da se je stanje občutno izboljšalo.

Preberite tudi: 3 izvrstne naravne metode za očiščenje sinusov

.

NAJNOVEJŠE