0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehrana3 izvrstne naravne metode za očiščenje sinusov

3 izvrstne naravne metode za očiščenje sinusov

MORDA VAS ZANIMA

Težave s sinusi običajno pomenijo tudi težave z dihanjem. Če želite očistiti sinuse in sprostiti dihalne poti, pa si lahko na srečo pomagate z določenimi zelo učinkovitimi naravnimi metodami. Izvajanje postopkov, ki jih predstavljamo v nadaljevanju, bo pripomoglo k mehčanju odvečne sluzi in blaženju drugih težav, povezanih s sinusi. Tako boste lahko končno zadihali s polnimi pljuči!

- Oglas -

Izpiranje nosu s slano vodo

Pogosto pozabimo, da so mnogokrat najbolj učinkovite preproste rešitve. Ko gre za čiščenje sinusov, je ena takšnih zagotovo izpiranje nosu s slano vodo. Običajno je najbolje, da se izpiranja nosu lotite pred odhodom v posteljo, saj so za mnoge ljudi težave s sinusi najbolj moteče prav med spanjem. Tako vam oteženo dihanje ne bo več preprečevalo mirnega in globokega spanca. Potrebovali boste 2,5 decilitra destilirane vode, ki ji dodajte približno pol žličke soli. S količino soli ni dobro pretiravati, saj lahko sicer pride do pekočega občutka. Dobro premešajte, nato pa tekočino prelijte v čisto posodico, namenjeno izpiranju nosu. Nagnite glavo v levo in vlijte vodo v desno nosnico. Vmes umirjeno dihajte skozi usta. Voda bi morala priteči skozi levo nosnico. Pozorni bodite na to, da glava ni nagnjena preveč nazaj, sicer bo voda stekla v grlo. Ko zaključite, postopek ponovite še z levo nosnico. Na koncu očistite nos v robček, da odstranite presežek sluzi in druge nečistoče

Inhaliranje nad paro

Če vam je misel, da bi vodo vlivali neposredno v nos, nekoliko neprijetna, se lahko odločite tudi za »blažjo« obliko čiščenja sinusov. V mislih imamo inhalacije nad vodno paro. Vodo najprej zavrite in ji po želji dodajte nekaj kapljic eteričnega olja, na primer olja poprove mete ali evkaliptusa. Nato počasi vdihujte nad paro. Da preprečite pretirano uhajanje pare, glavo prekrijte z brisačo. Inhalacija naj traja približno 10 minut – oziroma dokler se voda ne shladi.

Masaža z eteričnimi olji

Pri odmašitvi blokiranih dihalnih poti vam lahko pomaga tudi masaža predela sinusov z eteričnimi olji. Še posebej dobra izbira je eterično olje origana. Dve kapljici omenjenega (oziroma izbranega) eteričnega olja dodajte 1 žlici mandljevega olja. Nato mešanico uporabite za nežno masažo, vmes počasi vdihujte in izdihujte, da bo učinek najboljši.

NAJNOVEJŠE