Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.

Podrgnite česen po stopalih … in v ustih boste že kmalu začutili znan okus!

Ali ste vedeli, da lahko okušamo tudi s stopali? Če mislite, da gre za nekakšno čudno šalo, se lahko o resničnosti te trditve precej hitro prepričate sami.
Ekologija & okoljeNajem oziroma izposoja božičnega drevesa – okolju prijazna opcija

Najem oziroma izposoja božičnega drevesa – okolju prijazna opcija

MORDA VAS ZANIMA

Umetno ali pravo božično-novoletno drevesce? To je pogosta decembrska dilema, ki ne pozna preprostega odgovora. Po eni strani se zdi seveda nesmiselno, da bi zgolj zaradi praznikov posekali sicer zdravo drevo in ga nato zavrgli. Po drugi strani pa marsikomu umetne smrečice in jelke niso najbolj pri srcu, za povrh pa morda niti niso vedno okolju prijaznejša izbira – odvisno od uporabljenih materialov in poti, ki je za njimi.

- Oglas -

Najem božičnega drevesa - srečice

Vendar pa na srečo sploh ni nujno, da se omejimo zgolj na omenjeni opciji. V zadnjih letih se namreč vse bolj uveljavlja zanimiva poslovna ideja, ki ponuja rešitev za vse naštete dileme – kratkotrajni najem oz. izposojo božičnega drevesa!

Živo božično drevo v velikem loncu z zemljo

Enega prvih primerov oddajanja božičnih dreves je bilo mogoče zaslediti v Združenih državah Amerike, in sicer v Kaliforniji, praksa pa se je nato razširila še v nekaj drugih držav, na primer v Veliko Britanijo. Danes je ta možnost na voljo tudi pri nas. Ljudje, ki se odločijo za najem, imajo tako za okrasitev na voljo čisto pravo, obenem pa živo drevo. Drevesa se namreč oddajajo v velikih loncih z zemljo.

Na koncu praznikov podjetja prevzamejo drevesa in nato skrbijo zanje do naslednje praznične sezone. Pri nekaterih podjetjih strankam ponujajo tudi možnost, da isto drevo rezervirajo tudi za prihodnje leto. Seveda pa morajo stranke pri tem upoštevati, da bo drevo takrat že precej večje. Kaj se zgodi z drevesi, ko zrastejo tako zelo, da niso več primerna za oddajanje? Običajno se jih podari dobrodelnim organizacijam, ki se ukvarjajo s sajenjem dreves.

- Oglas -

Novoletna srečica - izposoja

Najemniki morajo paziti, da med prazniki ne pozabijo na zalivanje

Odločitev za najem božičnega drevesa seveda s seboj prinaša tudi nekaj odgovornosti. Med prazniki morajo tako »najemniki« skrbeti za zalivanje, vendar pa večina s tem nima posebnih težav. Če se že zgodi, da posamezno drevo v tem času odmre, pa se nato uporabi za mulčenje. Podjetja, ki se ukvarjajo s to vsekakor zanimivo dejavnostjo, običajno pazijo tudi na to, da ne dostavljajo zgolj enega drevesa naenkrat, s čimer še dodatno prispevajo k razbremenitvi okolja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×