Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Ekologija & okoljeNajem oziroma izposoja božičnega drevesa – okolju prijazna opcija

Najem oziroma izposoja božičnega drevesa – okolju prijazna opcija

MORDA VAS ZANIMA

Umetno ali pravo božično-novoletno drevesce? To je pogosta decembrska dilema, ki ne pozna preprostega odgovora. Po eni strani se zdi seveda nesmiselno, da bi zgolj zaradi praznikov posekali sicer zdravo drevo in ga nato zavrgli. Po drugi strani pa marsikomu umetne smrečice in jelke niso najbolj pri srcu, za povrh pa morda niti niso vedno okolju prijaznejša izbira – odvisno od uporabljenih materialov in poti, ki je za njimi.

- Oglas -

Najem božičnega drevesa - srečice

Vendar pa na srečo sploh ni nujno, da se omejimo zgolj na omenjeni opciji. V zadnjih letih se namreč vse bolj uveljavlja zanimiva poslovna ideja, ki ponuja rešitev za vse naštete dileme – kratkotrajni najem oz. izposojo božičnega drevesa!

Živo božično drevo v velikem loncu z zemljo

Enega prvih primerov oddajanja božičnih dreves je bilo mogoče zaslediti v Združenih državah Amerike, in sicer v Kaliforniji, praksa pa se je nato razširila še v nekaj drugih držav, na primer v Veliko Britanijo. Danes je ta možnost na voljo tudi pri nas. Ljudje, ki se odločijo za najem, imajo tako za okrasitev na voljo čisto pravo, obenem pa živo drevo. Drevesa se namreč oddajajo v velikih loncih z zemljo.

Na koncu praznikov podjetja prevzamejo drevesa in nato skrbijo zanje do naslednje praznične sezone. Pri nekaterih podjetjih strankam ponujajo tudi možnost, da isto drevo rezervirajo tudi za prihodnje leto. Seveda pa morajo stranke pri tem upoštevati, da bo drevo takrat že precej večje. Kaj se zgodi z drevesi, ko zrastejo tako zelo, da niso več primerna za oddajanje? Običajno se jih podari dobrodelnim organizacijam, ki se ukvarjajo s sajenjem dreves.

- Oglas -

Novoletna srečica - izposoja

Najemniki morajo paziti, da med prazniki ne pozabijo na zalivanje

Odločitev za najem božičnega drevesa seveda s seboj prinaša tudi nekaj odgovornosti. Med prazniki morajo tako »najemniki« skrbeti za zalivanje, vendar pa večina s tem nima posebnih težav. Če se že zgodi, da posamezno drevo v tem času odmre, pa se nato uporabi za mulčenje. Podjetja, ki se ukvarjajo s to vsekakor zanimivo dejavnostjo, običajno pazijo tudi na to, da ne dostavljajo zgolj enega drevesa naenkrat, s čimer še dodatno prispevajo k razbremenitvi okolja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×