Lepota & KozmetikaGommage – piling po francosko

Gommage – piling po francosko

MORDA VAS ZANIMA

Če je po pilingu vaša koža pogosto pretirano razdražena, je morda gommage natančno tisto, kar iščete.

- Oglas -

Piling oziroma eksfoliacija  je izjemno pomemben del skrbi za zdravo in lepo kožo. S tem postopkom namreč odstranimo odmrle kožne celice in omogočimo koži, da se obnovi in zadiha. Redno izvajanje pilinga je torej vsekakor izredno priporočljivo, pri tem pa je pomembno, da izberete pravo metodo. Obstajajo namreč številne podvrste pilinga. Upoštevati je treba, da niso vse oblike primerne za vse vrste kože.

Pri gommage pilingu gre za različico eksfoliacije, ki se je najprej uveljavila v Franciji, ena prvih privrženk zelo osnovne oblike te metode pa naj bi bila Marija Antoaneta  (beseda gommage sicer v francoščini pomeni preprosto piling oziroma eksfoliacija). V zadnjih letih pa je postal gommage izjemno priljubljen tudi v drugih državah, predvsem po zaslugi spleta oziroma lepotnih gurujk na družbenih omrežjih.

Gommage – eksfoliacija kože z uporabo (sadnih) encimov

Posebnost metode je, da gre za izjemno nežno, vendar obenem zelo učinkovito obliko pilinga. Čeprav na prvi  pogled spominja t. i. kemični piling, so kisline tu precej nežnejše do kože. Za gommage se namreč običajno uporablja kombinacija sadnih encimov. Tako lahko vrste pilinga razdelimo v tri (in ne zgolj dve) osnovne skupine: poleg kemičnega in mehanskega poznamo še encimski piling, pri čemer je eden glavnih predstavnikov te različice prav gommage.

Vse prednosti klasičnih oblik pilinga brez rdečice in drugih simptomov razdražene kože

Osebe z občutljivo kožo se pogosto izogibajo pilingom, kar pa na dolgi rok ni najboljša rešitev. Čeprav se tako morda izognete težavam, kot je pretirana pordelost, po drugi strani zamudite številne pozitivne učinke, ki jih ima eksfoliacija kože. Redno izvajanje pilinga pomaga pri težavah z zamašenimi porami in pri preprečevanju pojava aken, hkrati pripomore k izboljšani prekrvavitvi in k hitrejši obnovi kože, seveda pa je v osnovi pomemben predvsem zaradi že omenjenega odstranjevanja odmrlih celic. Gommage poskrbi za vse koristi tradicionalnega pilinga, toda brez nezaželenih stranskih učinkov, kot sta pordela in vneta koža. Tako se še posebej priporoča tistim z nadpovprečno občutljivo kožo. Kisline so, kot omenjeno, precej nežnejše kot pri običajnem kemičnem pilingu, poleg tega pa ne prodrejo v globlje plasti kože.

Pri izbiri izdelkov bodite pozorni predvsem na vsebnost encimov

- Oglas -

Za gommage se praviloma uporabljajo t. i. proteolitični encimi, ki se pridobivajo iz različnih vrst sadja oziroma rastlin. Gre za encime, ki so zelo uspešni pri razgradnji odmrlih celic, ki jih tako zlahka odstranimo z malce vode. Encimi, ki se uporabljajo še posebej pogosto, so papain (encim, ki se nahaja v papaji), bromelain (najdemo ga predvsem v ananasu), tipsin in pankreatin. Tudi če na piliingu ni posebej navedeno, da je namenjen za gommage, boste z osredotočanjem na navedene sestavine hitro našli izdelek, ki ga lahko uporabite za nežen encimski piling.

Počakajte nekaj minut, da encimi opravijo svoje delo

Po koži na obrazu razporedite manjšo količino gela oziroma paste za gommage. Pri klasičnem mehanskem pilingu se lahko masaža začne kar takoj, pri tej metodi pa je smiselno malce počakati. Encimi bodo lahko namreč tako poskrbeli za »kemični« del pilinga. Priporočljivo je, da počakate nekaj minut, da se pasta posuši. Nato začnite z nežnim masiranjem kože, ki naj prav tako traja nekaj minut. Na koncu umijte obraz s hladno vodo. Seveda pa ne pozabite niti na nanos kakovostne vlažilne kreme ali seruma. Po tovrstnem pilingu bo vaša koža kot prerojena – mladostna, sijoča in zdrava.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×