0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & Energija10 predmetov, ki jih najverjetneje uporabljate narobe

10 predmetov, ki jih najverjetneje uporabljate narobe

MORDA VAS ZANIMA

Obstaja ogromno predmetov, s katerimi se srečujemo zelo pogosto, vendar v resnici ne vemo, kako jih pravilno uporabljati. Tako pri posameznih opravilih ne dosežemo tako dobrih rezultatov, kot bi jih lahko. Še huje pa je, da je nepravilna raba nemalokrat kriva tudi za poškodbe ali celo okvare različnih naprav oziroma predmetov. Preverite, kateri so tisti predmetih, pri katerih je neustrezna uporaba še posebej pogosta …

- Oglas -

1. Kuhinjski mešalniki

Še posebej tisti malce manj zmogljivi kuhinjski mešalniki se zelo hitro pokvarijo, če zaporedje sestavin ni ustrezno. Pomembno je, da v mešalnik vedno najprej nalijete izbrano tekočino, šele nato naj sledi dodajanje trdih sestavin. Če nameravate uporabiti led, ga dodajte povsem na koncu.

2. Glavniki in krtače za lase

Na prvi pogled se zdi najbolj smiselno, da začnemo (daljše) lase česati povsem pri vrhu glave. Vendar pa to običajno prispeva k nastanku dodatnih vozlov, zato je lase precej težje razčesati. Tako je precej bolje, da začnete pri konicah oziroma spodnjem delu las, nato pa se počasi pomikajte proti vrhu.

3. Banane

Lupljenje banan je eno izmed opravil, ki se ga opice večinoma lotijo precej pametneje kot ljudje. Opice namreč praviloma olupijo banano tako, da začnejo pri spodnjem delu, ne pri peclju. Če se želite izogniti zmečkanemu zgornjemu delu banane in si olajšati delo, je vsekakor modro, da jih posnemate.

- Oglas -

4. Pilice za nohte

Pri piljenju nohtov se izogibajte drgnjenju naprej in nazaj. S tem lahko namreč oslabite nohte, ki bodo tako precej bolj krhki in lomljivi. Tako je zelo priporočljivo, da piljenje vedno poteka zgolj v eno smer.

5. Gobice za nanos ličil

Ste vedeli, da je gobice, ki se uporabljajo za nanos ličil – običajno predvsem za puder – pred uporabo dobro rahlo zmočiti? Tako bodo ličila po koži razporejena precej bolj enakomerno. Pri uporabi gobic za nanos ličil obenem upoštevajte, da jih je najbolje uporabljati tako, kot bi nežno pivnali kožo, košček za koščkom. Izogibajte se torej potegom gor in dol.

6. Samolepilni lističi

Pogosto uporabljate samolepilne lističe? Potem vas verjetno spravlja ob živce, da se po tem, ko jih prilepite na želeno mesto, vedno zavihajo navzgor. Če se želite izogniti tej neprijetnosti, jih poskušajte naslednjič odlepiti od leve proti desni namesto od spodaj navzgor.

7. Plastenke kečapa

Kadar poskušamo spraviti še zadnje ostanke iz plastenke kečapa, pogosto tolčemo po dnu embalaže. Vendar pa to ni najboljši način. Kečap boste precej hitreje spravili iz embalaže, če boste potolkli tik ob vrhu plastenke (ali steklenice) – tam, kjer se začne vrat ožiti.

- Oglas -

8. Predal pod pečico 

Marsikdo misli, da je predal, ki se včasih nahaja pod pečico, namenjen izključno shranjevanju pekačev in podobnih predmetov. V mnogih primerih to sicer drži, vendar pa so nekateri modeli pečic opremljeni s posebnim grelnim predalom, ki vam lahko pomaga pri ohranjanju želene temperature hrane. Smiselno je torej, da preverite navodila proizvajalca in se prepričate, ali ni tudi predal pod vašo pečico več kot zgolj shranjevalni predal.

9. Robčki za nos

Zdi se nenavadno, da ne bi znali uporabljati robčkov za nos, vendar pa se tudi tu pogosto pojavlja napaka, s katero lahko ogrozite svoje zdravje. Če pihate premočno, se namreč poveča nevarnost za vnetje sinusov in sorodne težave, povezane z dihali.

10. Zobna pasta

Morda mislite, da lahko uporaba večje količine zobne paste poskrbi za učinkovitejše čiščenje zob, vendar se večina zobozdravnikov ne bi strinjala z vami. Po priporočilih zobozdravnikov namreč količina zobne paste za posamezno umivanje zob ne bi smela biti večja od zrna graha.

.

NAJNOVEJŠE