Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.
Lokalne in regionalne noviceEnergetska sanacija dveh šol in vrtca

Energetska sanacija dveh šol in vrtca

MORDA VAS ZANIMA

Danes je v Osnovni šoli Simona Jenka Smlednik potekal slovesen podpis koncesijske pogodbe, med Občino Medvode in podjetjem Petrol d.d., za energetsko sanacijo treh vzgojno-izobraževalnih objektov v občini Medvode. V prihodnjih mesecih bodo v Medvodah tako obnovili OŠ Simona Jenka Smlednik s telovadnico, Vrtec Medvode – osrednjo enoto Ostržek in Podružnično osnovno šolo Topol. V imenu Občine Medvode je pogodbo podpisal župan Nejc Smole, v imenu podjetja Petrol d.d. pa član uprave, mag. Rok Vodnik. Ukrepe na področju učinkovite rabe energije je predstavila Katarina Pogačnik iz podjetja Envirodual, energetska upravljalka naše občine, sam projekt pa je podrobneje predstavil Borut Gomboši, vodja projekta na Občini Medvode.

- Oglas -

Medvode sanacija

S pripravljalnimi deli bodo začeli že v tem mesecu, najbolj intenzivna gradbena dela pa bodo potekala v poletnih mesecih in bodo končana do začetka novega šolskega leta.

V Vrtcu Medvode – enota Ostržek so predvideni investicijski ukrepi: toplotna izolacija fasade, zamenjava vseh svetilk, sanacija toplotne postaje in vgradnja sistema za ciljno spremljanje rabe energije ter vgradnja termostatskih ventilov in hidravlično uravnoteženje.

V OŠ Simona Jenka Smlednik so predvideni investicijski ukrepi: zamenjava stavbnega pohištva, dodatno izoliranje fasade, toplotno izoliranje strehe in stropa neogrevanega podstrešja, zamenjava kotla in energenta, vgradnja termostatskih ventilov in hidravlično uravnoteženje sistema, zamenjava vseh svetilk ter vgradnja sistema za ciljno spremljanje rabe energije. Dela se bodo izvedla tako na objektu šole, kot tudi telovadnice.

- Oglas -

V POŠ Topol so predvideni investicijski ukrepi: toplotno izoliranje fasade in stropa nad neogrevano kletjo, toplotno izoliranje stropa neogrevanega podstrešja pomožne stavbe, zamenjava stavbnega pohištva, zamenjava vseh svetilk, zamenjava kotla in energenta ter vgradnja sistema za ciljno spremljanje rabe energije.

Zagotovljen pogodbeni prihranek energije je 286.646 kWh/leto pri porabi toplotne energije in 42.986 kWh/leto pri porabi električne energije. Predvideno je zmanjšanje emisije CO2 in sicer 133.965 kg/leto. V Petrolovih Energetskih rešitvah v javnem in komercialnem sektorju imajo dolgoletne izkušnje z energetskim pogodbeništvom. Različne rešitve za pametna mesta izvajajo že v preko 60 mestih v regiji. V Sloveniji so samo v lanskem letu izvedli celovite energetske sanacije objektov v občinah Ljubljana, Novo Mesto, Črnomelj in Hrastnik. Za ožji javni sektor so pred kratkim zaključili dela na objektu CŠOD Bohinj, v zaključevanju pa je projekt energetske sanacije sodišč v Celju, Murski Soboti in Slovenj Gradcu.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×