0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaEterično olje jasmina – vaš zaveznik v boju s suho kožo in...

Eterično olje jasmina – vaš zaveznik v boju s suho kožo in stresom

MORDA VAS ZANIMA

Eterično olje jasmina se pridobiva iz cvetov istoimenskega grma. Cvetovi za izdelavo eteričnega olja se nabirajo le ponoči, saj imajo takrat najintenzivnejši vonj. Čeprav je vonj jasmina precej močan in sladek, deluje izjemno pomirjajoče. Z eteričnim oljem jasmina si lahko tako pomagate pri številnih težavah z zdravjem in počutjem, vključite pa ga lahko celo v lepotno rutino …

- Oglas -

Eterično olje iz jasmina

Odlična pomoč pri depresivnih občutkih

Depresija je bolezen, s katero se danes spopada vse več posameznikov. Čeprav naravna pomoč pri najresnejših primerih ne zadostuje, pa lahko predstavlja pomembno podporo zdravljenju. Naravne rešitve pa so seveda še posebej učinkovite takrat, ko se spopadate z blažjimi, občasnimi depresivnimi občutki. Izvrstna izbira v takšnih situacijah je lahko prav eterično olje jasmina, katerega vonj naj bi pomagal pri sproščanju različnih hormonov v našem telesu, med drugim tudi pri sproščanju serotonina, kar seveda prispeva k izboljšanju razpoloženja.

Jasmin znan tudi kot naravni afrodiziak

Ste vedeli, da velja jasmin tudi za enega najboljših naravnih afrodiziakov? V nekaterih kulturah zato s cvetovi jasmina pogosto okrasijo spalnice mladoporočencev. Eterično olje jasmina je tako lahko povsem naravna spodbuda za vaš libido.

- Oglas -

Ublažitev brazgotin in pomoč pri suhi koži

Z eteričnim oljem jasmina si lahko uspešno pomagate tudi pri različnih težavah s kožo. Ena takšnih težav so na primer brazgotine, olje pa lahko pomaga tudi pri strijah. Pred uporabo ga morate seveda razredčiti. Osnovnemu olju, na primer kokosovemu, dodajte nekaj kapljic eteričnega olja jasmina in mešanico uporabite kot masažno olje. Takšno olje pa lahko uporabite tudi v primeru težav z zelo suho kožo – prav v takšnih primerih naj bi bilo namreč eterično olje jasmina še posebej učinkovito.

Napovejte boj tesnobnim občutkom s pomočjo jasmina

Omenili smo že, da je vonj jasmina za večino ljudi izjemno pomirjajoč. Eterično olje jasmina vam lahko tako uspešno pomaga v obdobjih povečanega stresa oziroma pri premagovanju anksioznosti. Vonj uspešno pomiri tako telo kot um.

Lažje premagovanje različnih težav z menstruacijo

Med najbolj znane pozitivne učinke eteričnega olja jasmina sodi tudi to, da gre za zelo dobro naravno pomoč pri različnih težavah, povezanih z menstruacijo. Jasmin naj bi še posebej pozitivno vplival na ženske, ki imajo pogosto zelo močne in boleče menstruacije.

Z eteričnim oljem jasmina tudi nad nespečnost

Pogost spremljevalec stresa so tudi težave s spanjem. Na srečo pa si lahko tudi tu pomagate z eteričnim oljem jasmina, ki poskrbi, da boste zvečer lažje in hitreje zaspali, vaš spanec pa bo kakovostnejši.

.

NAJNOVEJŠE