0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaHrana za hitrejše razstrupljanje telesa po opustitvi kajenja

Hrana za hitrejše razstrupljanje telesa po opustitvi kajenja

MORDA VAS ZANIMA

Kajenje ni problematično le zaradi tveganja za dolgoročne težave z zdravjem, ampak so posledice pogosto vidne tudi na vsakodnevni ravni, npr. kot pospešen srčni utrip ali prekomerno zatekanje želodčne kisline v požiralnik. Opustitev kajenja je zagotovo zahteven korak, saj je lahko nikotin izjemno zasvajajoč. Če pa vam je uspelo ta korak že narediti, vas bo zagotovo razveselilo, da se začnejo po opustitvi kajenja strupene snovi hitro izločati iz telesa. Vendar pa lahko proces razstrupljanja še nekoliko pospešite, če se v tem obdobju še posebej osredotočite na živila, našteta v nadaljevanju. Zaradi pozitivnih učinkov, ki jih prinese čiščenje organizma, pa se boste zagotovo lažje uprli tudi morebitni želji po tem, da bi ponovno prižgali cigareto.

- Oglas -

Naravni sok

Naravni sokovi iz citrusov in granatnega jabolka

Po opustitvi kajenja lahko telesu dodatno pomagate z uživanjem večjih količin vitamina C. Gre za močan antioksidant, ki lahko med drugim pomaga tudi pri obnovi poškodovanih tkiv. Vitamin C pa poskrbi tudi za izboljšanje prekrvavitve in za krepitev vašega imunskega sistema, ki ga je kajenje najverjetneje precej načelo. Zelo dober vir vitamina C so citrusi, npr. limone in pomaranče, podobno pa velja tudi za granatno jabolko. V obdobju neposredno po tem, ko ste se odločili, da nehate kaditi, si tako poskušajte čim bolj pogosto pripraviti naravne sokove iz omenjenih vrst sadja.

Brokoli

Brokoli velja za eno najboljših živil za razstrupljanje telesa. Zelo učinkovit je lahko tudi kot pomoč pri odstranjevanju morebitnih delcev težkih kovin iz organizma, uspešno pa bo poskrbel tudi za hitrejše razstrupljanje po opustitvi kajenja. Seveda gre tudi za odličen vir vitamina C, kar je še dodaten razlog, zaradi katerega je v tem obdobju zelo pametno, da se brokoli čim večkrat znajde na vašem jedilniku.

- Oglas -

Korenje

V korenju lahko med drugim najdemo večje količine vitaminov A, B, C in K. Vsa omenjena hranila so zelo pomembna za hitro izločanje nikotina in drugih škodljivih snovi v cigaretah iz telesa. Korenje lahko uživate v »naravni obliki«, ker pa je v tem obdobju še posebej priporočljivo, da zaužijete veliko tekočine, je lahko dobra izbira tudi korenčkov sok.

Maline

Zanimivo je, da naj bi bile maline živilo, ki je zelo koristna pomoč že pri samem opuščanju kajenja. Uživati pa jih je priporočljivo tudi kasneje, saj vsebujejo veliko elaginske kisline, ki naj bi bila zelo pomembna za to, da se škodljive snovi iz cigaret čim prej izločijo iz vašega organizma. Telo v tem obdobju potrebuje tudi veliko antioksidantov, zato bo imelo blagodejen vpliv tudi uživanje drugih vrst jagodičevja.

Špinača

Svetujemo vam, da po opustitvi kajenja uživate tudi čim več špinače. Poleg številnih drugih koristnih snovi, ki jih vsebuje, lahko v njej najdemo tudi precej folatov, ki so zelo koristni za hitro čiščenje telesa. Poskušajte uživati svežo, toplotno neobdelano špinačo, npr. v smutijih, saj se tako ohrani največ hranilnih snovi.

.

NAJNOVEJŠE