RubrikeZanimivostiMetkine specialitete

Metkine specialitete

MORDA VAS ZANIMA

Stilistka Metka Albreht se zelo rada vrti okoli štedilnika ter pripravlja zdrave in okusne obroke za svoje bližnje. V poletnih dneh se je tako lotila tudi priprave marmelade, saj je imela na voljo obilico svežega sezonskega sadja. Borovnice, maline breskve, jagode in marelice je Metka dobila od mame, prijateljev ali znancev, saj prisega na doma pridelano hrano, ki je bolj kvalitetna, predvsem pa okusnejša. Slastne marmelade družinica še posebej rada uživa ob sobotnih jutrih, ko imajo čas za druženje in zdrav zajtrk. Takrat Metka že zgodaj zjutraj zamesi in speče kruh, pripravi dišečo belo kavo, nekaj masla ter seveda odpre eno od marmelad. Navdušeno nam je zaupala, da po dobrotah večkrat diši tudi ves blok!

- Oglas -

Metka Albreht

Sicer pa marmelade niso edina Metkina specialiteta. Občasno pride na vrsto tudi zelenjava, kot so kumarice, bolj pogosto pa paradižnikove omake. Le-te uporablja kot omake k jedem ali kot polivke za čez testenine. Vse slastne obroke, ki jih pripravlja doma, pa začini z zelišči, ki rastejo kar na domači terasi: z baziliko, timijanom, origanom, rožmarinom, pehtranom, citronko in še čim, ki jo razveseljujejo s čudovitim vonjem in aromatičnim okusom.

Foto: osebni arhiv

Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×