Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.
RubrikeZanimivostiMetkine specialitete

Metkine specialitete

MORDA VAS ZANIMA

Stilistka Metka Albreht se zelo rada vrti okoli štedilnika ter pripravlja zdrave in okusne obroke za svoje bližnje. V poletnih dneh se je tako lotila tudi priprave marmelade, saj je imela na voljo obilico svežega sezonskega sadja. Borovnice, maline breskve, jagode in marelice je Metka dobila od mame, prijateljev ali znancev, saj prisega na doma pridelano hrano, ki je bolj kvalitetna, predvsem pa okusnejša. Slastne marmelade družinica še posebej rada uživa ob sobotnih jutrih, ko imajo čas za druženje in zdrav zajtrk. Takrat Metka že zgodaj zjutraj zamesi in speče kruh, pripravi dišečo belo kavo, nekaj masla ter seveda odpre eno od marmelad. Navdušeno nam je zaupala, da po dobrotah večkrat diši tudi ves blok!

- Oglas -

Metka Albreht

Sicer pa marmelade niso edina Metkina specialiteta. Občasno pride na vrsto tudi zelenjava, kot so kumarice, bolj pogosto pa paradižnikove omake. Le-te uporablja kot omake k jedem ali kot polivke za čez testenine. Vse slastne obroke, ki jih pripravlja doma, pa začini z zelišči, ki rastejo kar na domači terasi: z baziliko, timijanom, origanom, rožmarinom, pehtranom, citronko in še čim, ki jo razveseljujejo s čudovitim vonjem in aromatičnim okusom.

Foto: osebni arhiv

Prejšnji članekAvto poveča tveganje za srce
Naslednji članekZ iglicami nad stres

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×