0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaDrobni triki, da boste popili več vode

Drobni triki, da boste popili več vode

MORDA VAS ZANIMA

Voda je ključna za vsako celico in za vsak proces v našem telesu. Brez vode ni možno uravnavanje telesne temperature, normalno delovanje metabolizma, odstranjevanje strupenih snovi iz telesa, prebava hrane in še mnogo več. Poleg tega so zadostne količine vode nujne za lepo in zdravo kožo. Mnogi zapravljajo ogromno denarja za drage kozmetične izdelke, pri tem pa je tisto, kar njihova koža v resnici najbolj potrebuje, dodatna voda. Čeprav načeloma vsi vemo, kako pomembna je voda, pa se običajno izkaže, da večina ljudi dnevno ne popije dovolj te osnovne tekočine. Prav zato smo za vas zbrali nekaj koristnih trikov, ki vam bodo pomagali pri tem, da povečate vnos vode brez večjih naporov.

- Oglas -

Voda

Vsaj nekaj časa ne kupujte drugih pijač

Mnogim se zdi voda precej dolgočasna. Če je to le mogoče, raje posežejo po bolj okusnih pijačah. A če ne boste imeli druge možnosti, se boste zagotovo slej ali prej zatekli k vodi – in se nato nanjo postopoma navadili. Čez čas boste ugotovili, da vas nobena druga tekočina ne more odžejati tako dobro kot voda. Tako poskušajte vsaj za določeno obdobje povsem črtati nakupovanje drugih pijač, saj posledično ne boste v nevarnosti, da vas premaga skušnjava, ko odprete hladilnik.

Namig za hujšanje: Za lažje hujšanje si pripravite vodo z lanenimi semeni in limono

- Oglas -

Pomagajte si z opomniki

Izkoristite sodobno tehnologijo za ustvarjanje zdravih navad. Na telefonu si nastavite opomnik, ki vas bo na primer vsako uro opozoril, da popijete malce vode. Nekaj požirkov na uro lahko na koncu dneva pomeni že precej popite vode, za kar vam bo vaše telo izredno hvaležno.

Jejte živila, ki vsebujejo zelo veliko vode

Ni treba, da vodo zgolj pijete, ampak jo lahko tudi jeste – in to dobesedno. Določene vrste sadja in zelenjave vsebujejo zelo visok odstotek vode. Če boste jedli več živil, bogatih z vodo, lahko torej nekoliko zmanjšate količino popitih kozarcev, hkrati pa vseeno zadostite dnevnim potrebam svojega telesa.

Zanimivost: Vodo, v kateri ste kuhali zelje, lahko koristno uporabite!

Zapisujte si količino vode, ki jo popijete

Velikokrat imamo občutek, da popijemo dovolj vode, a ko postanemo malce bolj pozorni, hitro ugotovimo, da to ne drži. Nekaj čas si poskusite zapisovati, koliko vode popijete v posameznem dnevu. To vas bo motiviralo, da začnete tekmovati sami s sabo in postopoma povečujete količino popite vode, dokler ne pridete do želenega cilja.

Vodi dodajte zdrave dodatke

Namesto kupljene vode z okusom, ki pogosto vsebuje precej sladkorja ali umetnih sladil in drugih nezdravih dodatkov, raje sami napolnite steklenico z vodo in vanjo nato stresite dodatke, kot so na koščke narezano sadje, lističi mete ipd. To bo poskrbelo za obogatitev okusa, vendar bo takšna voda še vedno zdrava.

- Oglas -

Preverite tudi: Vodo, v kateri ste kuhali zelje, lahko koristno uporabite!

.

NAJNOVEJŠE