Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.
Zdravje & prehranaDieta brez glutena ni za vsakogar

Dieta brez glutena ni za vsakogar

MORDA VAS ZANIMA

Brezglutenska dieta je zadnji modni krik na prehranskem trgu in pri številnih slavnih osebnostih. Toda ali je res, da je takšna dieta tudi bolj zdrava? Nikakor ne, menijo prehranski strokovnjaki.

- Oglas -

Brezglutenska dieta

Brezglutenska živila so v prvi vrsti namenjena osebam s celiakijo, presnovno boleznijo, pri kateri telo ne more presnavljati glutena, ki ga najdemo v pšenici, rži in ječmenu, in se nanj odzove s simptomi, kot sta slabost in driska. Ljudje že tisočletja uživajo ta žita in nekateri živijo tudi več kot sto let brez kakršnihkoli zdravstvenih težav, pravijo strokovnjaki. Seveda pa gre za prosto izbiro vsakega posameznika, ki ji ni mogoče oporekati. Pri tem je treba opozoriti, da brezglutenske diete ne smemo enačiti s programom hujšanja in je lahko tudi škodljiva, če pozabimo, da ji primanjkuje določenih hranil, na primer zadostne količine vlaknin. Le-to je seveda mogoče nadomestiti, na primer z dodajanjem lanenih semen.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×