Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.
Zdravje & prehranaDieta brez glutena ni za vsakogar

Dieta brez glutena ni za vsakogar

MORDA VAS ZANIMA

Brezglutenska dieta je zadnji modni krik na prehranskem trgu in pri številnih slavnih osebnostih. Toda ali je res, da je takšna dieta tudi bolj zdrava? Nikakor ne, menijo prehranski strokovnjaki.

- Oglas -

Brezglutenska dieta

Brezglutenska živila so v prvi vrsti namenjena osebam s celiakijo, presnovno boleznijo, pri kateri telo ne more presnavljati glutena, ki ga najdemo v pšenici, rži in ječmenu, in se nanj odzove s simptomi, kot sta slabost in driska. Ljudje že tisočletja uživajo ta žita in nekateri živijo tudi več kot sto let brez kakršnihkoli zdravstvenih težav, pravijo strokovnjaki. Seveda pa gre za prosto izbiro vsakega posameznika, ki ji ni mogoče oporekati. Pri tem je treba opozoriti, da brezglutenske diete ne smemo enačiti s programom hujšanja in je lahko tudi škodljiva, če pozabimo, da ji primanjkuje določenih hranil, na primer zadostne količine vlaknin. Le-to je seveda mogoče nadomestiti, na primer z dodajanjem lanenih semen.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×