Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.
Dom & energijaSijalke škodujejo koži?

Sijalke škodujejo koži?

MORDA VAS ZANIMA

Po zgledu že prej opravljene evropske raziskave je zdaj še raziskava ameriškega tehnološkega centra Stony Brook preučila izpostavljenost tkiva zdrave človeške kože v laboratorijskih pogojih (in vitro) ultravijoličnim žarkom, ki jih sevajo kompaktne fluorescenčne sijalke.
Rezultati so pokazali na prisotnost znatnih ravni UVC- in UVA-žarkov v koži, ki naj bi tja zašli skozi razpoke v fosforni oblogi sijalk, in o poškodbah kožnih celic. Slednje so bile obsežnejše, če so bili v koži pred izpostavljenostjo svetlobi takih sijalk prisotni nanodelci titanovega dioksida (TiO2), ki je navadno sestavni del sredstev za zaščito kože pred UV- žarki.

- Oglas -

kompaktna fluorescenčna sijalka

Res je, da gre za energijsko varčne sijalke, vendar moramo biti pri njihovi uporabi kljub temu zelo previdni, opozarjajo avtorji evropske in ameriške raziskave. Uporabnikom odsvetujejo, da bi jih namestili v neposredni bližini, varnejše naj bi bile za dodatnim zaslonom.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×