Zdravje & prehranaNovo rastlinsko orožje proti gripi

Novo rastlinsko orožje proti gripi

MORDA VAS ZANIMA

Rastlinski hormon, imenovan abscisna kislina, deluje izrazito protivnetno ne le v prebavilih, temveč tudi v pljučih, poročajo ameriški imunologi. V raziskavah na laboratorijskih miših so dokazali, da je abscisna kislina ublažila potek vnetne bolezni dihal in preprečila neželene učinke na pljuča, obenem pa je tudi pospešila okrevanje in izboljšala preživetje  okuženih z virusom gripe.

- Oglas -

Rastlinski hormon

Kislina je aktivirala peroksisom proliferator aktivirajoče receptorje gama, ki sodelujejo pri zmanjševanju vnetja. Delovanje abscisne kisline se je izkazalo za najučinkovitejše sedmi do deseti dan okužbe. Usmerjeno je bilo predvsem v imunski odgovor in na sam virus, kar velja za učinkovitejši in varnejši način preprečevanja smrtnih izidov okužb z virusi gripe; brez nevarnih stranskih učinkov, kakršne imajo številna trenutno obstoječa zdravila za spodbujanje imunskega sistema.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×