Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.

Podrgnite česen po stopalih … in v ustih boste že kmalu začutili znan okus!

Ali ste vedeli, da lahko okušamo tudi s stopali? Če mislite, da gre za nekakšno čudno šalo, se lahko o resničnosti te trditve precej hitro prepričate sami.
Zdravje & prehranaNovo rastlinsko orožje proti gripi

Novo rastlinsko orožje proti gripi

MORDA VAS ZANIMA

Rastlinski hormon, imenovan abscisna kislina, deluje izrazito protivnetno ne le v prebavilih, temveč tudi v pljučih, poročajo ameriški imunologi. V raziskavah na laboratorijskih miših so dokazali, da je abscisna kislina ublažila potek vnetne bolezni dihal in preprečila neželene učinke na pljuča, obenem pa je tudi pospešila okrevanje in izboljšala preživetje  okuženih z virusom gripe.

- Oglas -

Rastlinski hormon

Kislina je aktivirala peroksisom proliferator aktivirajoče receptorje gama, ki sodelujejo pri zmanjševanju vnetja. Delovanje abscisne kisline se je izkazalo za najučinkovitejše sedmi do deseti dan okužbe. Usmerjeno je bilo predvsem v imunski odgovor in na sam virus, kar velja za učinkovitejši in varnejši način preprečevanja smrtnih izidov okužb z virusi gripe; brez nevarnih stranskih učinkov, kakršne imajo številna trenutno obstoječa zdravila za spodbujanje imunskega sistema.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×