5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?
Zdravje & prehranaNovo rastlinsko orožje proti gripi

Novo rastlinsko orožje proti gripi

MORDA VAS ZANIMA

Rastlinski hormon, imenovan abscisna kislina, deluje izrazito protivnetno ne le v prebavilih, temveč tudi v pljučih, poročajo ameriški imunologi. V raziskavah na laboratorijskih miših so dokazali, da je abscisna kislina ublažila potek vnetne bolezni dihal in preprečila neželene učinke na pljuča, obenem pa je tudi pospešila okrevanje in izboljšala preživetje  okuženih z virusom gripe.

- Oglas -

Rastlinski hormon

Kislina je aktivirala peroksisom proliferator aktivirajoče receptorje gama, ki sodelujejo pri zmanjševanju vnetja. Delovanje abscisne kisline se je izkazalo za najučinkovitejše sedmi do deseti dan okužbe. Usmerjeno je bilo predvsem v imunski odgovor in na sam virus, kar velja za učinkovitejši in varnejši način preprečevanja smrtnih izidov okužb z virusi gripe; brez nevarnih stranskih učinkov, kakršne imajo številna trenutno obstoječa zdravila za spodbujanje imunskega sistema.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×