Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaPet najpomembnejših dejstev o vodi

Pet najpomembnejših dejstev o vodi

MORDA VAS ZANIMA

Ne moremo poudariti dovolj, kako zelo pomembna je voda za naše življenje. Čista, kristalna voda je pravi eliksir mladosti, nujno potreben za zdravo delovanje naših teles. Ker pa z njo še vedno pogosto ravnamo kot svinja z mehom, vam tokrat predstavljamo pet dejstev o vodi, ki jih skušajte obdržati v svojem spominu, da boste z njo morda ravnali drugače. Če poznate še koga, ki pusti pipo odprto tudi takrat, ko to ni potrebno, mu takoj posredujte tale zapis.

- Oglas -

Morate razumeti, da idealna količina popite vode dnevno variira od osebe do osebe, tako kot imamo drugačno konstitucijo, višino, težo in življenjske navade. Morda vam pomaga smernica, da je 30 ml vode dovolj za vsak kilogram naše teže. To seveda pomeni samo okvirno formulo, h kateri ne prištevamo večje vročine ali pa učinkov telovadbe ali fizičnega napora. Na količino potrebovane vode vplivajo tudi podnebje, starost, bolezni, itd.

Voda

Splošno vzdrževanje

Voda nam pomaga na več načinov in je del celic v telesu. Poleg tega, da poteši žejo, tudi uravnava telesno temperaturo, pomaga počistiti odpadne snovi iz ledvic, ohranja vlažnost sluznice, pomaga pri prebavi, podmaže sklepe, ohranja viskoznost krvi in vlaži kožo.

Voda pomaga pri preprečevanju bolezni

Voda pomaga preprečiti zaprtje z mehčanjem blata, s čimer mu olajša pot skozi črevesje. Pomaga pri preprečevanju okužbe sečil in preprečuje prezgodnje gubanje kože s tem, da ohranja kožo vlažno. Pomaga preprečiti pogoste okužbe in alergije s tem, da vlaži sluznico nosu, grla, oči, itd. Zadosten vnos vode preprečuje dehidracijo in njene posledice.

Dnevni vnos vode skozi hranoKozarec vode

- Oglas -

Tudi to ima pomembno vlogo v našem življenju. Vodo lahko vnašamo na običajen način pitja ali pa jo kombiniramo s tekočino v vodi za ohranjanje ravni hidratacije v telesu. Hranilne tekočine, ki vključujejo vodo, so sirotka, svež limetin sok, svež sadni sok, kokosova voda, navadno mleko ali čista juha. Kar nekaj primerkov zelenjave in sadja imajo visoko vsebnost vode in njihovo uživanje pomaga pri izboljšanju hidratacije v telesu, predvsem v vročih poletnih mesecih. Med te spadajo kumare, bučke, lubenica, paradižnik in zelena.

Voda in hujšanje

Pitje vode tik pred obrokom pomaga do neke mere zavirati apetit, tako da boste lahko pojedli manj. Vendar pa to neposredno ne prispeva k izgubi teže. Za hujšanje se morate potruditi in to vključuje uravnotežen vnos hrane, telesno dejavnost, gibanje, in tako naprej. A kot pijača voda nima kalorij in ustvarja lažen občutek sitosti ter lahko k izgubi teže prispeva samo posredno.

Zapomnite si, da voda pomaga spodbujati zdrav metabolizem, kar vpliva na naše telo, to pa vpliva na to, kako naše telo porablja energijo in skladišči maščobe. Zato bodite zdravi in spijte kozarec vode ter poskrbite za to, da bodo vsi vaši prijatelji vedeli, da moramo z njo tudi varčevati!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×