Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.
Zdravje & prehranaDebelost se lahko začne že v otroštvu

Debelost se lahko začne že v otroštvu

MORDA VAS ZANIMA

V današnjem svetu je vse več obilja in to preobilje že pri majhnih otrocih povzroča začetek debelosti. Čeprav so nekoč občudovali debelolične otroke, danes na to gledamo kot prvi korak k debelosti v odrasli in zreli dobi. Debelost se uvršča med prehranske motnje in dobro je, da že majhnega otroka učimo urejenih prehranjevalnih navad.

- Oglas -

debelost in otroci

Zakaj otrok postane debel?

Če otrok je več, kot porabi, se bo redil. Pri debelosti otrok je dobro poiskati zdravniško pomoč, saj gre za resen problem, kajti debel otrok bo čustveno in telesno nesrečen. Pri debelosti imata pomembno vlogo dva dejavnika, dednost in vpliv okolja, ki pa ju moramo obravnavati ločeno. Čezmerno hranjenje dojenčka je eden izmed najpogostejših dejavnikov, ki vodijo v debelost. Veliko je primerov, ko matere dojenčke hranijo s preveč koncentrirano hrano, ki povzroča žejo, jokajoč otrok pa za mater pomeni lakoto in tako sledi še več koncentrirane hrane, ki vodi v začaran krog.

Kako ukrepati?

  1. Otroci še nimajo izrazitega okusa, zato lahko otroci jedo izredno nesladkano in neslano hrano, vse dokler nimajo le te pogosto na jedilniku.
  1. Če je otrok v stiski ali žalosten se veliko staršev odzove napačno in otroku ponudi slaščico, ki v tistem trenutku učinkuje kot droga. Otrok je sladkarije sicer vesel, dolgoročno pa ga ta navada ne pelje v nič dobrega, saj to pomeni, da lahko posežemo po hrani, ko smo v stiski.
  1. Otroku ponudite veliko pogovora, topline in zdravih prigrizkov, predvsem pa do neke mere upoštevajte tek pri otrocih. Še vedno veliko ljudi ne razume, da nekateri otroci ne morejo veliko pojesti in brez potrebe je, da otroke silimo po velikih količinah.

Kako preprečiti debelost pri otrocih si lahko preberete v članku nutricionistke Karle Klander v novembrski izdaji revije Bodi eko.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×