Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaNa kaj morate biti pozorni pri izbiri prehranskih dodatkov?

Na kaj morate biti pozorni pri izbiri prehranskih dodatkov?

MORDA VAS ZANIMA

Prehranski dodatki so vitamini in minerali, ki izboljšujejo naše počutje. Niso namenjeni za splošno zdravljenje bolezni, ampak pomagajo pri preprečevanju nastanka določene bolezni in pripomorejo k dobremu počutju. Da nam prehranski dodatki res koristijo, moramo biti previdni in se držati nekaj osnovnih nasvetov.

- Oglas -

prehranski dodatki

KAJ SPLOH SPADA POD DODATKE IN KDO JIH UPORABLJA

Vitamini in minerali, z eno besedo mikrohranila, negujejo telo in pomagajo pri lajšanju določenih stanj in pri preprečevanju bolezni. Večino mikrohranil lahko dodate vaši dnevni prehrani. Z njimi nadomestimo primanjkljaju vitaminov, ki bi jih sicer dobili iz hrane, ki je morda ne jemo (pusto meso, sadje, zelejava, ribe). Uporaba se zato večinoma svetuje vegetarijancem, veganom, osebam z alergijami, ženskam, ki skušajo zanositi, tistim ki dojijo, tistim, ki imajo boleče menstruacije ali so pred menopavzo.

JEMLJITE JIH S HRANO

Multivitaminske dodatke je potrebno jemati s hrano, saj je takrat absorpcija največja. Če jih jemljete s kavo, lahko izgubijo pomembne koristi, saj kofein zavira absorpcijo kalcija, mangana, bakra in vitaminov A, B, C.

PAZITE SE STRUPENIH SNOVI

Nekateri dodatki vsebujejo nevarno raven težkih kovin, sploh svinec, arzen in živo srebro. Simptomi segajo od glavobolov, bolečin v sklepih ter mišicah in vse do zmedenosti ter izgube spomina. Pred uporabo se posvetujte z osebni zdravnikom, držite se priporočenega odmerka, navedenega na etiketi ter predvsem bodite pozorni, saj nadomestki, ki se oglašujejo, kot naravni, niso nujno tudi varni.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×