0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaNenavadna in koristna uporaba kave

Nenavadna in koristna uporaba kave

MORDA VAS ZANIMA

Kava se je nakaj časa odsvetovala, nekaj časa priporočala. Dejstvo je, da tisti, ki jo pijejo, zjutraj še vedno radi posežejo po skodelici dobre kave in jutra drugače enostavno ne morejo začeti. Kava je polna antioksidantov in primerna za naše zdravje. Vendar tu ne bomo pisali o njenih dobrih lastnosti, ampak o ponovni uporabi kavne usedline. Za kaj vse se uporablja?

- Oglas -

kava

Zamrzovalnik ima neprijeten vonj

Če ste v zamrzovalniku pustili hrano, da se je pokvarila ali če je v njem zmanjkalo elektrike, je tam najverjetneje tudi neprijeten vonj. Tega se lahko znebimo tako, da nekaj skodelic napolnimo s kavno usedlino in jih čez noč postavimo v zamrzovalnik. Za boljši učinek lahko dodamo tudi par kapljic vanilje.

Gnojilo za rastline in odganjalec mačk

Usedlino mlete kave lahko ponovno uporabimo za gnojenje rastlin, saj je v njej še vedno veliko hranilnih snovi, po katerih hlepijo rastline, ki imajo rade kislo prst. Uporabljamo jo pri gnojenju rododendronov, kamelij in rožnih grmov. Boljša naj bi bila vseeno kavna usedlina iz aparata za kavo, saj je v njej več dušika. Neprijeten vonj bo z vrta odgnal tudi mačke, saj jim kava smrdi. Še boljše je, če kavni usedlini dodamo pomarančne olupke.

- Oglas -

Nega kože s kavo

Poleg ustreznega gibanja, prehrane in hidracije, je pri celulitu pomembna tudi masaža. Kavna usedlina vsebuje ravno prav velike delce, ki kože ne ranijo in jo hkrati dobro prekrvavijo. Tudi skrivnost vseh dobrih proticelulitnih krem je ponavadi v kofeinu, saj pospešuje krvni obtok ter zgladi kožo. Mešanico kavne usedline, soli in olja zmešajte v zmes, nanesite na kožo ter povijte s plastično folijo za živila. Za še boljši učinek grejte s sušilnikom za lase.

.

NAJNOVEJŠE