Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.
RubrikeZanimivostiČudne prehranske diete Steva Jobsa

Čudne prehranske diete Steva Jobsa

MORDA VAS ZANIMA

V novi biografiji Steva Jobsa, ustanovitelja podjetja Apple, lahko preberemo tudi nekaj njegovih (po avtorjevo bizarnih) prehranjevalnih navad.

- Oglas -

Steve Jobs je imel sicer redko, a dokaj visoko ozdravljivo obliko raka na trebušni slinavki, a kot budist in vegan se je odločil svojo bolezen najprej zdraviti z dieto, kot je to počel že velik del svojega življenja. Steve Jobs je že v najstniških letih prakticiral postenje in ekstremne diete.

Steve JobsPost s korenjem in jabolki

Steva je ena izmed knjig o zdravi prehrani navdušila že v kolidžu, kjer naj bi se že takrat odrekel mesu. Posluževal se je tudi ekstremnih diet in postov, kjer je jedel določeno časovno obdobje samo eno do dve vrsti hrane, kot so jabolka in korenje. Njegovi prijatelji opisujejo, da je imel v določenih trenutnkih že kar porumenelo kožo.

Leta 1977 samo sadje in deodorant

Steve je bil prepričan, da je ob sadni prehrani zadostno kopanje le enkrat na teden, kar je tudi prakticiral, za odišavljanje pa je uprabljal takrat aktualne deodorante.

Še več postenja, razstrupljanja in diet

Njegava hčerka pojasnjuje, da je že kot otrok opazovala očeta, ki je ipljunil juho, ko je ugotovil, da je v njej maslo. Včasih je več tednov zapored jedel samo korenčkovo solato z limono ali samo jabolka. Kar naenkrat se je odločil, da ne bo več jede in se začel postiti, kot je to prakticiral že v najstniških letih.

Dieta s smoothie-ji

- Oglas -

Po transplantaciji jeter je Steve Jobs jedel le sadne smoothie-je in pri tem zahteval za vsak obrok 7-8 različnih okusov, da je med njimi našel enega, ki bi mu mogoče odgovarjal. Preizkušal jih je z majhno žličko in večinoma mu ni bil noben od okus preveč všeč, potem pa mu je zdravnik zabrusil, da naj, če mu že kot hrana niso všče gleda nanje kot da je to zdravilo.

Njegova žena je lahko le nemočno opazovala, kako njen mož hira. Zaradi njegovih prehranjevalnih navad se je med njima pogosto vnel tudi prepir. Niti strokovnjaki in psihoterapevti mu niso prišli do živega, saj je bil vedno pametnejši od njih in izredno trmast človek po naravi.

Strokovnjaki pravijo, da če Steve nebi bil tako trmast, bi lahko raka na trebušni slinavki operativno odstranili, ko je bil še čas za to, vendar se je Steve upiral operaciji in poskušal bolezen zdraviti na alternativne načine, kar ga je po mnenju strokovnjakov stalo življenje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×