0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaČistilno milo z aktiviranim ogljem

Čistilno milo z aktiviranim ogljem

MORDA VAS ZANIMA

Čistilno milo z aktiviranim ogljem lahko poskrbi za razstrupljanje kože ter odstranjevanje umazanije in presežka maščob iz por. Posledično so pore videti manjše. Kot je znano, lahko aktivirano oglje nase veže najrazličnejše nečistoče.  

- Oglas -

Koža bo po uporabi tega mila izjemno čista in mehka. Dodatek olj poskrbi za bogato, kremasto milno peno, ki bo vašo kožo oskrbela s koristnimi hranilnimi snovmi in jo dobro navlažila, ne da bi za sabo pustila neprijetno mastno sled. Milo je tako kot nalašč za osebe z mastno kožo. Ena od sestavin je tudi ricinusovo olje, ki je znano po nadpovprečno hitri absorpciji, zato je med drugim primerno tudi za kožo, nagnjeno k aknam.

Sestavine

  • 2 žlici aktiviranega oglja
  • 300 gramov kokosovega olja
  • 330 mililitrov olivnega olja
  • 240 gramov kakavovega ali karitejevega masla
  • 45 mililitrov ricinusovega olja
  • 1 žlička morske soli
  • 340 mililitrov destilirane vode
  • 125 gramov luja (natrijev hidroksid)
  • 25 mililitrov eteričnega olja čajevca

Navodila za izdelavo mila z aktiviranim ogljem

Pripravite dve manjši posodici. Prvo napolnite s soljo, drugo pa z aktiviranim ogljem.

V počasnem kuhalniku segrejte kokosovo, olivno in ricinusovo olje ter kakavovo/karitejevo maslo.

- Oglas -

Preden se lotite priprave lujeve vode, poskrbite za to, da otroci in hišni ljubljenčki ne bodo mogli vstopiti v prostor. Nato poskrbite za svojo lastno zaščito. Nadenite si majico z dolgimi rokavi in gumijaste rokavice (izberite rokavice, ki bodo prekrile čim večji del vaših podlakti). Priporočamo pa tudi uporabo zaščitnih očal in maske.

Destilirano vodo nalijte v srednje veliko ognjevarno stekleno ali keramično posodo. Poskrbite za dobro prezračevanje prostora (odprta okna, prižgan ventilator itn.) ali pa se izdelave lujeve vode lotite zunaj. Pripravite pripomoček za mešanje s čim daljšim držalom.

Med počasnim mešanjem vodi počasi dodajajte luj. Pazite, da se boste vdihnili hlapov. Mešajte, dokler se luj ne raztopi. Mešanica bo sprva motna, nato pa bo po 5–10 minutah postala bistra. Ko se to zgodi, dodajte še sol in ponovno premešajte, da se sol raztopi.

Mešanico dodajte oljem v počasnem kuhalniku in vse skupaj nežno premešajte s spatulo. Zaščitite površine v neposredni okolici. Nato uporabite palični mešalnik in mešajte tako dolgo, da dosežete pudingasto teksturo. Primešajte aktivno oglje.

- Oglas -

Po 10 minutah kuhanja premešajte. Nato milo premešajte še vsakih 15 minut. Skupni čas kuhanja mila naj bo približno 55 minut.

Ko je milo pripravljeno, spominja na mehek, tekoč pire krompir. Pomagate si lahko tudi z merilnikom pH-vrednosti (milo je pripravljeno, ko pH-vrednost znaša 8–10).

Počakajte, da se milo ohladi na približno 60 stopinj Celzija, nato pa dodajte eterično olje čajevca. Če bo mešanica prevroča, bo namreč eterično olje izhlapelo. Eterično olje lahko sicer pri pripravi tudi izpustite, vendar je čajevec zelo koristen za kožo, saj se lahko pohvali s protimikrobnim delovanjem. Milo z dodatkom eteričnega olja čajevca lahko tako zmanjša tveganje za različne vrste okužb.

Z mešanico napolnite modelčke za milo in poskušajte odstraniti čim več zračnih mehurčkov.

Pomivalno korito napolnite z vročo vodo, ki ji dodajte malce detergenta za pomivanje posode, da dobite vročo milnico, s katero nato očistite vse pripomočke, ki ste jih uporabljali pri izdelavi mila (medtem ko imate na sebi še vedno vso zaščitno opremo).

Milo naj stoji 24–48 ur, nato pa ga po želji razrežite na manjše koščke. V prostor z dobrim zračenjem postavite kovinsko stojalo ali pladenj, na katerega položite koščke mila. Pazite, da bo med njimi najmanj 2,5-centimetrski razmik. Počakajte teden ali dva, da se milo dobro posuši in strdi. Nato ga lahko začnete uporabljati.

Preberite tudi: Popoln vodnik za razstrupljanje + TEST: Kako toksični ste?

.

NAJNOVEJŠE