Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaČe vas muči nespečnost, nikar ne jejte pred spanjem

Če vas muči nespečnost, nikar ne jejte pred spanjem

MORDA VAS ZANIMA

Nespečnost greni življenje milijonom ljudi, vsaj enkrat v življenju prizadene 30 odstotkov odraslih. Ura tiktaka, slišite lastno dihanje, štejete ovce, že se vam zdi, da boste zdaj zdaj zaspali, pa nič. Zaspite z veliko težavo, zjutraj pa se zbujate utrujeni in neprespani. Vzrokov je lahko več, vsekakor pa se najprej začnite izogibati prigrizkom pred spanjem, saj so ti eden glavnih povzročiteljev nespečnosti.

- Oglas -

Nespečnost

Katere prigrizke se odsvetuje?

Pred spanjem ponavadi gledate televizijo ali berete knjigo, zraven pa si pripravite prigrizek. Bodisi gre za sendvič, tablico čokolade ali piškote, za vse, kar boste pojedli, boste v naslednjih nekaj urah drago plačali. Najslabše, kar lahko pojeste pred spanjem, so živila, ki se prebavljajo dolgo časa. Telo bo tako celo noč prebavljalo, namesto da bi počivalo, bo skratka še kako aktivno, zjutraj pa boste čutili posledice. pred spanjem se torej izogibajte rdečemu mesu, testeninam, čokoladi in sladoledu.

Kaj lahko jeste pred spanjem?

Če si pred spanjem privoščite manjši kos purana ali banano, škoda ne bo tako velika. Oboje namreč vsebuje aminokislino triptofan, ki jo telo potrebuje pri izdelavi serotonina. Serotonin je kemična snov v možganih, ki med drugim pomaga tudi pri spanju. Nahaja se tudi v mleku, zato je že začasa naših babic veljalo, da kozarec toplega mleka pred spanjem dobro dene. Kakorkoli že, obroki pred spanjem naj bodo res majhni, saj boste obilnejši obrok prebavljali od 4 do 8 ur, to pa za vas in vaš spanec ne bo pomenilo nič dobrega.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×