0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaKako ohraniti mladosten videz?

Kako ohraniti mladosten videz?

MORDA VAS ZANIMA

Koža je na našem obrazu izredno občutljiva in zato se naš življenjski slog hitro pozna na njej. Kako preložiti staranje?

- Oglas -

Koža je naš največji organ, zato moramo zanj skrbeti preudarno. Ker smo v današnjem svetu vsi pod pritiskom, da moramo izgledati mladi, lepi in trendi, so se razvile teorije, kako ohraniti našo kožo na obrazu lepo in čvrsto, kljub temu, da smo že zakorakale v jesen življenja.

Nega kože

Prvo pravilo je, da veliko spimo. Spočit obraz je vedno videti lepši od utrujenega in neprespanega. Si predstavljate, da obstajajo kronični podočnjaki? Jih imate tudi vi? Utrujena koža se hitreje postara. Ko ne spimo, smo pod raznimi pritiski, zato se takrat izloča stresni hormon, ki negativno vpliva na gube in akne. Spanec in počitek sta zakon v negi kože.

- Oglas -

Drugo pravilo, ki se ga morate držati je nutricistične narave. Za napeto kožo morate piti dovolj vode. Predstavljajte si cvetlico brez vode. Kakšna je? Ovenela. Podobno se lahko zgodi z vašo kožo. Vodo najdemo tudi v sadju in zelenjavi, zato naj se pogosto znajdeta na vašem krožniku. Negativen vpliv na kožo ima kajenje. Nikotin kožo izsuši, postara in povzroči odmiranje celic. Zaradi kajenja vam po žilah teklo manj kisika, zato je regeneracija slabša.

Tretje pravilo je pametna uporaba krem in drugih preparatov.  Prepogosta menjava kozmetičnih izdelkov pusti na vaši koži negativno sled, saj ji privajanje na nov izdelek povzroča stres. Ko najdete kremo, ki vam ustreza, ne iskati dalje. Pomembno je, da si vedno (!) pred spanjem očistite obraz. Kožo umijte krem, pudra, ličil, malih prašnih delcev in podobnega. Naj si koža ponoči spočije skupaj z vami. Pri kozmetičnih preparatih omenimo še sončno kremo z zaščitnim faktorjem. Uporabljajte jo ne le poleti, temveč vsak dan. Skoraj vse kreme vsebuje zaščitni faktor, bodite pozorne pri nakupu le-teh. Ščiti naj vas pred UVA in UVB žarki, faktor pa naj ne bo nižji od 15.

Kot dodatek k negi kože obraza vam svetujemo, da poskrbite tudi za vrat in zgornji del dlani, saj tudi te dva dela telesa povesta veliko o vaši EMŠO številki.

NAJNOVEJŠE