0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaČaj iz olupkov mandarine za boljši spanec

Čaj iz olupkov mandarine za boljši spanec

MORDA VAS ZANIMA

Ste vedeli, da lahko olupke mandarine uporabite za pripravo aromatičnega čaja, ki ima obenem tudi precej pozitivnih vplivov na vaše počutje in zdravje? Čaj iz mandarininih olupkov naj bi bil med drugim koristen v primeru blažjih težav s spanjem. Seveda je pomembno, da uporabite ekološko pridelane mandarine in se s tem izognete škodljivim snovem, ki bi se sicer najverjetneje nahajale na lupini.

- Oglas -

Čaj iz mandarininih olupkov

Navodila za pripravo mandarininega čaja

Za pripravo ene skodelice (250 mililitrov) čaja zadostuje olupek ene mandarine. Vodo najprej zavrite, nato pa vanjo stresite mandarinino lupino. Kuhajte še nekaj minut, nato pa mešanico odstavite in precedite. Če želite čaj uporabiti za preprečevanje nespečnosti, ga popijte tik pred odhodom v posteljo. Po želji lahko sicer v mešanico vključite tudi različna zelišča, namenjena boljšemu spancu – sivko, baldrijan, kamilico ipd. Tako bo učinek še boljši.

Dodatni pozitivni učinki čaja iz lupine mandarine

Čaj, ki ga skuhate iz olupkov mandarine, pa ni koristen le za lajšanje težav s spanjem, ampak lahko pomaga tudi vašim prebavilom. Z njim si lahko na primer pomagate pri zaprtju. Poleg tega se napitek priporoča tudi za lažje spopadanje s stresom, saj učinkuje pomirjajoče, za blaženje simptomov gripe in prehlada oziroma za krepitev imunskega sistem, za zniževanje količine škodljivega LDL-holesterola v krvi in za preprečevanje kroničnih vnetij v telesu.

- Oglas -

Olupki mandarine imajo zelo pomembno mesto v kitajski tradicionalni medicini – še posebej cenjeni so na soncu posušeni, starani olupki, stari več let ali celo desetletij. Ti lahko dosežejo tudi izredno visoko ceno. Tisto, kar se zdi na prvi pogled odpadek, je torej lahko v resnici prava dragocenost!

NAJNOVEJŠE