Najboljša leta? Med 30. in 34. letom starosti!

Mnenja o tem, katera so najboljša leta človekovega življenja, so seveda zelo subjektivna.

Ali lažnim novicam nasedajo samo starejši ljudje?

Prepričanje, da lažnim novicam nasedajo predvsem starejši ljudje, je zelo razširjeno. Ali gre pri tem za upravičeno stališče ali zgolj za predsodek?

Aktivno poslušanje – osnova uspešne komunikacije

Čeprav se vam morda zdi, da poslušate sogovornika, so standardi za aktivno poslušanje, ki je osnova uspešne komunikacije, precej visoki.

Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.
Ekologija & okoljeBritanci poskušajo rešiti čebele z akcijo ‘posvojite panj’

Britanci poskušajo rešiti čebele z akcijo ‘posvojite panj’

MORDA VAS ZANIMA

Britanski čebelarji so pozvali vse, ki jim ni vseeno za usodo čebel, vendar pa nočejo ali pa nimajo možnosti imeti panja doma.

- Oglas -

Tako je Britanska čebelarska zveza ustvarila novo kampanjo, ki je uvedla podobno, kot je že bilo nekoč uzvedeno s tigri ter orangutanih, ki jih lahko posvojimo. Tako bodo lahko Britanci postali neke vrste čebelarji iz naslonjača in se pridružili mreži čebelarjev, ki bo ustvarjena v Veliki Britaniji.


Seveda verjetno vsi poznamo tisti znani Einsteinov rek, ki pravi “ko bo umrla zadnja čebela, človeštvo ne bo živelo več kot 4 leta”. Čebele namreč igrajo pomembno vlogo v kmetijstvu in nevede na leto pridelajo na primer v Veliki Britaniji s svojo marljivostjo kar med 100 in 200 milijonov funtov pridelka na leto.
Med pa je pri tem vreden med 10 in 30 milijoni funtov na leto (znesek je bil izračunan glede na Britansko povprečje).

Problem je seveda pri tem, da čebelam grozijo vedno večje grožnje, ki jih predstavljajo razni pesticidi, bolezni ter pomanjkanje prostora za bivanje in prehranjevanje.

Kolonije čebel so zato upadle za 6-12 odstotkov v zadnjih treh letih, kar je dokaj zaskrbljujoče.
Ideja posvojitve panja pa cilja na denarne prispevke, ki bodo namenjeni raziskavam, ki bodo poskusile preprečiti varroa mite virus, ki ubija čebele, poleg tega pa se bodo posvetili tudi študiji drugih virusov, infekcijam, genetiki, reje, vplivu pesticidov ter izgubi domov. S to kampanjo bi tako naj ljude pripomogli k problematiki čebelarstva in pri boju proti izumrtju čebel.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×