0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaKako pogosto menjate mobilne telefone?

Kako pogosto menjate mobilne telefone?

MORDA VAS ZANIMA

Verjetno je danes že skoraj vsakomur prišlo v navado, da zamenja telefon kar se da pogosto, nekateri se starega naveličajo,  nekateri pa hočejo ostati v koraku s časom.

Vendar pa je to vsekakor še ena premetena poteza trgovcev, ki nas skušajo prepričati v to, kaj vse potrebujemo, da bi ‘preživeli’ v današnjem svetu. Ni pa mobilni telefon edina takšna naprava, ki jo menjamo vse pogosteje.

- Oglas -


Spletna stran Last Year’s Model promovira moto: ‘Rešujemo planet s pomočjo lenobe’ oziroma ‘Saving the planet through sheer laziness’. Ideja sloni na tem, da poskušajo opogumiti ljudi, da bi zaupali svoje zgodbe o njihovih ‘zastarelih’ napravah. Pri tem pa je bistveno seveda to, da bi te ‘stare’ naprave (če bi se jim dalo tako sploh reči) obdržali čim dalj časa ali vsaj tako dolgo, dokler te naprave delajo normalno.

Razni oglasi nas bodo vsekakor vedno skušali prepričati v to, kaj je najbolje za nas. Vendar to še ne pomeni, da so določene stvari, v katere nas prepričujejo dejansko dobre za nas. Danes namreč obstajajo telefoni, ki so zmožni stvari, katerih dejansko ne potrebujemo. Poleg tega pa zaradi takšnih neumnosti vse bolj ogrožamo planet – dejstvo, na katerega verjetno ne pomislimo, ko v rokah držimo spet kakšno novo svetlečo naparvico.

.

NAJNOVEJŠE