Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
RubrikeZanimivostiNesmrtna meduza?

Nesmrtna meduza?

MORDA VAS ZANIMA

Turritopsis nutricula je vrsta meduze, ki je po vsej verjetnosti edina žival, ki je odkrila ‘vrelec mladosti’.

- Oglas -


Ta vrsta meduze je namreč sposobna vzvratnega prehoda iz odraslega stanja v adolescentno. Zato verjetno ne obstaja nek naraven limit njene življenske dobe.

Ključ njenega pomlajevanja je proces, ki se imenuje transdiferenciacija, kjer se le ena vrsta celice transformira v drug tip celice. Nekatere živali so sicer zmožne tega procesa, vendar pa se lahko transformirajo le v omejenem številu, pri čem regenerirajo svoje organe; na primer močerad, ki mu lahko ponovno zraste izgubljeni ud.

Za razliko od močerada pa lahko omenjena meduza regenerira celotno telo. Vendar pa ta vrsta meduze zadnje čase povzroča probleme, saj se je zaradi njene ‘nesmrtnosti’ povečalo število le-teh. Danes jih namreč lahko najdemo v oceanih po celem svetu, včasih pa smo jih lahko videli le na Karibih. Zato nekateri znanstveniki svarijo, da se soočamo z tiho invazijo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×