Revija Bodi ekoUrška Majdič: "Občudujem ljudi, ki živijo z naravo"

Urška Majdič: “Občudujem ljudi, ki živijo z naravo”

MORDA VAS ZANIMA

Aktivizem nosi negativen prizvok, pravi, a to še ne pomeni, da ne prinaša dobrih rezultatov in da se lahko obrnemo in pretvarjamo, da se to nas ne tiče. Tokrat smo se pogovarjali z rokerico in borko za pravico in dobro, Urško Majdič. Spodaj si poglejte, kaj vse boste našli v novi številki:Revija Bodi eko september 2012

V novi številki revije Bodi eko boste našli:

Pogovarjali smo se z Urško Majdič

- Oglas -

Urška se zdi nežna dušica, čeprav je predana rockerica. Velika borka za pravično in dobro, za ljubezen in pravice tudi tistih, ki tega sami ne morejo terjati.  Zdi se, da se v njej prepletata dva popolnoma nasprotna tokova. Tisti mirni, nežni, ki vsakemu pusti živeti tako, kot sam hoče, in tisti odločni, neustrašni in aktiven tok, ki kliče k spremembi … več si preberite v novi reviji.

Resnična zgodba in pogovor z ajurvedskim zdravilcem

Andreja, ki se je odločila, da si s siddha terapijo poskusi urediti prebavo, je imela še eno bolj perečo zdravstveno težavo, ki nam vsem nažene strah v kosti. A s pomočjo svojega zdravnika tradicionalne starodavne medicine se počuti veliko bolje.

Kako se lahko resnično in zdravo odžejamo?

Marija Kočevar Fetah nam razkriva, nekaj nasvetov in receptov za domače sokove in napitke, ki so jih poznale že naše babice in ki vas bodo resnično odžejali.

Naši otroci

Otroci so naše največje bogastvo, pravijo. Ko pride september in z njim čas, da jih pospremimo do vrat ustanove, ki bo tako ali drugače krojila večino njihovih otroških dni, se s tem začnejo dodatne skrbi.

Kje vse se skriva sladkor?

- Oglas -

Veste, koliko sladkorja pojeste? Ste prepričani? Veliko ljudi namreč ne ve, da se sladkor skriva tudi drugod, ne le v čokoladi in sladkarijah ter (po želji) v kavi.Pogovarjali smo se z nutricionistko, ki nam je razkrila, kje vse se nahaja sladkor in na kaj moramo paziti.

Smoothie za vsak četrtek & Brezmesni ponedeljek

Res je, brezmesnemu ponedeljku se pridružuje še ena rubrika za zdrav način življenja. Tokrat za začetek dneva. Marsikdo prisega, da si začetka dneva brez smoothieja sploh več ne predstavlja. Marsikdo pa tudi pravi, da nima časa, da bi zjutraj lupil jabolka ali sekljal špinačo. Mi vam ponujamo kompromis …

Eko šik: izdelajte si svoj nakit

Anita Rupnik pravi: “Pri izdelovanju uhanov se sedaj po material najraje odpravim kar v naravo. Pravzaprav ga nabiram vse leto. Material se resnično sam ponuja, na vsakem koraku, bodisi na sprehodu skozi gozd, na domačem vrtu ali pa na obali morja.” Pogledali smo si, kako lahko sami izdelamo svoj nakit iz materijalov, ki jih najdemo povsod okoli nas.

Čas je za lan!

September je mesec, ki je primeren tudi za setev lana. To je kultura, ki je bila nekoč močno zastopana na slovenskih njivah.

Shranjevanje pridelkov

Še ne dolgo nazaj, ko zamrzovalna skrinja ni bila dostopna vsem, so naši predniki poznali veliko različnih tehnik shranjevanja vrtnih pridelkov, ki dan danes zopet prihajajo v uporabo. Poznamo namreč več načinov shranjevanja …

Vse to in še mnogo več boste našli v septemberski številki revije Bodi eko! Našo revijo najdete v vseh trafikah, trgovinah Spar, E.Leclerc, večjih Mercator centrih, bencinskih servisih Petrol, pa tudi na poštah.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×