Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaArtritis in kurkuma – velika sovražnika

Artritis in kurkuma – velika sovražnika

MORDA VAS ZANIMA

Revmatoidni artritis in osteoartritis sta dve najpogostejši obliki artritisa – bolezni, ki prizadene predvsem sklepe. Pojavijo se lahko hude bolečine, ki močno zmanjšajo gibljivost posameznika, ki ga je prizadela ta bolezen, značilna predvsem za starejšo populacijo. Na srečo pa obstaja kar nekaj možnosti za lajšanje simptomov artritisa. Med naravnimi opcijami je zagotovo ena najboljših izbir kurkuma. Ta namreč vsebuje izjemno koristno snov, imenovano kurkumin, ki ublaži številne težave, tipične za artritis.

Kurkuma

Najpomembnejši so protivnetni učinki kurkumina

- Oglas -

Glavni razlog, zakaj artritis ne mara kurkume, se skriva v protivnetnem delovanju kurkumina. Propadanje hrustanca in z njim povezane bolečine v sklepih so namreč pri artritisu pogosto povezane prav z vnetji. Vnetja povzročajo tudi otekanje in negibljivost sklepov. Uživanje kurkume bo uspešno zajezilo delovanje dveh najbolj problematičnih vnetnih encimov. To velja še posebej v primeru, da boste omenjeno začimbo kombinirali s poprom, saj boste s tem povečali biorazpoložljivost kurkumina. O učinkih kurkume na vnetne procese in artritis potekajo tudi številne raziskave.

Hkrati pa kurkuma ne bo povzročila težav z želodcem, kar je pogost nezaželen stranski učinek, ki se pojavlja ob uživanju zdravil, namenjenih blaženju simptomov artritisa. Kar zadeva protivnetno delovanje, naj bi imela kurkuma celo pozitivnejši vpliv od ingverja, ki se prav tako pogosto priporoča kot naravna pomoč pri artritisu.

Kurkuma je tudi odličen vir antioksidantov za preprečevanje oksidativnega stresa

Še eden izmed razlogov, zakaj je kurkuma zelo učinkovita pri blaženju bolečin v sklepih in drugih simptomov, tipičnih za artritis, je, da vsebuje visok delež antioksidantov, kamor seveda sodi tudi kurkumin. Tudi artritis je namreč ena tistih bolezni, katerih razvoj je pogosto tesno povezan z oksidativnim stresom v telesu. Posledično pa je pomembno, da bolniki uživajo čim več živil in začimb, bogatih z antioksidanti.

Kurkuma dobra naravna pomoč pri avtoimunskih obolenjih

V primeru revmatoidnega artritisa gre pravzaprav za avtoimunsko obolenje. Gre torej za motnjo, pri kateri telo zaznava lastne celice kot tujke in se jih tako poskuša znebiti. Pri revmatoidnem artritisu je posledica tega propadanje hrustanca. Raziskave kažejo, da kurkumin pomaga pri blokadi neustreznih protiteles, ki se tvorijo pri avtoimunskih obolenjih. Če se torej spopadate z revmatoidnim artritisom, je to še razlog več, zakaj je smiselno uživati kurkumo.

Preprečevanje napredovanja bolezni s pomočjo kurkume

- Oglas -

Čeprav na žalost še ne obstaja zdravilo za artritis, pa bolniki danes niso več obsojeni na stalno prenašanje neznosnih bolečin. Obstajajo številne opcije za ublažitev simptomov, ki se jih splača preizkusiti. Poleg tega pa je pomembno tudi, da poskušamo zajeziti napredovanje bolezni. In tudi to je eno izmed področij spopadanja z artritisom, kjer naj bi med drugim pomagala prav kurkuma.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×