Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.
Ekologija & okoljeArktični led se ‘normalizira’

Arktični led se ‘normalizira’

MORDA VAS ZANIMA

Še pred dvema mesecema je izgledalo, kot da je arktični led pod mejo normalnega, saj je bil obseg ledu kar milijon kvadratnih kilometrov pod februarskim povprečjem.

- Oglas -

Potem pa je za čudo vseh, v marcu zmrznilo toliko novega ledu, da bo letošnje povprečje v končnem seštevku le malce pod mejo normalnega, torej veliko manj kot pričakovano.


Zakaj je taljenje ledu danes tako velik problem je jasno verjetno že skoraj vsem. Med drugim se polarni medvedi, mroži, tjulni ter ostale živalske vrste že daljčasa borijo za preživetje zaradi rasti današnje družbe, ki temelji na vrtanju za nafto ter ustvarjanju mej med ledenimi loščami, ki so bile nekoč povezane.


Za enkrat je bilo taljenje polarnega ledu neke vrste oznanilo ali grožnja za stvari, ki se bodo še zvrstile na našem planet, nekatere zaradi naše malomarnosti, mekatere pa tudi zaradi naravnih spremeb, ki se odvijajo že miljone let – divji požari, suše, uničeni pridelki, povišanje morske gladine, invazivne vrste, … se dogajajo vsako leto v vedno večjem številu, vendar za vse nismo krivi samo ljudje.

Normalen nivo ledu za letošnjo sezono je tako postal še dodatna motivacija aktivistom, ki skrbijo za osveščenost, saj bodo verjetno mnogi ljudje to izkoristili novo ‘popravljeno’ stanje ledu v svoj prid, češ “pa saj ni z našim planetom nič narobe!“.

- Oglas -

Vseeno pa ne gre pozabiti, da je bilo preteklo desetletje eno izmed najbolj vročih, ki se lahko nadaljuje še v naslednje, če ne bomo tudi ljudje pazili pri onesnaževanju, ki tudi pripomore k določenim spremembam.

Zato se še ne moremo zanesti na eno sezono z ‘normalnimi’ številkami; ko pa bo ta sezona prerasla v desetletje, potem bomo šele lahko videli, kaj se dejansko dogaja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×