0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeKanibalizem med polarnimi medvedi

Kanibalizem med polarnimi medvedi

MORDA VAS ZANIMA

Fotografije, ki so bile posnete v zalivu Hudson v Kandi, prikazujejo kako polarni medved, nosi krvavo glavo drugega polarnega medveda, ki ga je ubil zaradi pomanjkanja hrane.

- Oglas -


Po navadi polarni medvedi jedo tjulne, na katere prežijo iz ploskev ledu. Vendar pa globalno segrevanje te plošče topi in predstavlja problem polarnim medvedom, saj ne morejo do hrane. Tako so primorani iskati hrano na kopnem in se v nekaterih primerih očitno zateči k skrajnostim.


Poleg tega pa je velik vzrok upada populacije polarnih medvedov tudi utopitev. Polarni medvedi morajo preplavati vedno večje razdalje, da bi prišli do hrane ter ledenih plošč, kar pa po navadi pripelje do nesrečnega konca, saj jim zmanjka moči.

Znanstveniki so navajeni največ dveh kanibalističnih napadov na leto. Vendar pa so letos bili priča vsaj osmim takšnih napadov.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×