Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeKanibalizem med polarnimi medvedi

Kanibalizem med polarnimi medvedi

MORDA VAS ZANIMA

Fotografije, ki so bile posnete v zalivu Hudson v Kandi, prikazujejo kako polarni medved, nosi krvavo glavo drugega polarnega medveda, ki ga je ubil zaradi pomanjkanja hrane.

- Oglas -


Po navadi polarni medvedi jedo tjulne, na katere prežijo iz ploskev ledu. Vendar pa globalno segrevanje te plošče topi in predstavlja problem polarnim medvedom, saj ne morejo do hrane. Tako so primorani iskati hrano na kopnem in se v nekaterih primerih očitno zateči k skrajnostim.


Poleg tega pa je velik vzrok upada populacije polarnih medvedov tudi utopitev. Polarni medvedi morajo preplavati vedno večje razdalje, da bi prišli do hrane ter ledenih plošč, kar pa po navadi pripelje do nesrečnega konca, saj jim zmanjka moči.

Znanstveniki so navajeni največ dveh kanibalističnih napadov na leto. Vendar pa so letos bili priča vsaj osmim takšnih napadov.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×