Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.
Dom & energijaNe mečite stran energije z gretjem odvečne vode

Ne mečite stran energije z gretjem odvečne vode

MORDA VAS ZANIMA

Če nameravata zamenjati vaš stari grelec za vodo je pravi članek za vas. Namesto starega grelca si lahko omislite grelec za vodo brez rezevoarja, znan tudi kot grelec za vodo ‘na zahtevo’.

- Oglas -

Ta bo segrel vodo takrat, ko jo boste potrebovali, česar rezultat je manjša poraba energije. Standardni grelci za vodo namreč lahko porabijo ogromne količine električne energije, saj morajo segrevati velike količine vode v rezervoarju, katere sploh ni rečeno, da jo porabite. Na ta način se počasi izgublja toplota, ki gre seveda v nič.


Dolgoročno gledano pa seveda to pomeni tudi nepotrebne dodatne stroške na vašem računu za elektriko, saj bi naj letno tako dodatno plačevali okoli 13 % za energijo, ki je niste porabili. Z grelcem brez rezervoarja pa naj bi letno prihranili 24 do 34 %. S tem grelcem pa vas tudi ne bo potrebno skrbeti, da bi ostali brez tople vode med samim prhanjem.

Seveda pa j,e kot pri vseh dobrih stvareh tudi pri tem grelcu ‘zanka’ in ta je kot po navadi takšna, da vas bo kratkoročno gledano ta grelec stal več.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×