Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Ekologija & okoljeInvazivne vrste

Invazivne vrste

MORDA VAS ZANIMA

Invazivne vrste so škodljiva podskupina t.i. tujerodnih vrst, ki negativno vplivajo na naravni cikel in spreminjajo ekosistem, prinašajo nove bolezni ali povzročajo kakšno drugo vrsto škode.

Povečanje globalizacije ekonomije ter vedno bolj obsežno trgovaje z eksotičnimi kulturami pa to nevarnost še toliko bolj povečuje. Znanstveniki predvidevajo, da je v Združenih državah kar 7000 ne-avtohtonih vrst živali, ki povzročijo na leto 100 miljard dolarjev škode.

- Oglas -


Strokovnjaki se zato trudijo ohraniti naravno raznolikost in zmanjšati val invazivnih vrst, da bi zmanjšali njihov vpliv na okolje. Pri tem pa igra veliko vlogo tudi uvoz tujih, eksotičnih vrst, ki se marsikomu zdijo še kako privlačne. Vendar pa se malokdo zaveda, da s tem ogroža okolje ter da je na ta način poleg vsega tudi potencialni krivec za nastanek novih, vedno bolj agresivnih bakterij in virusov.

Čeprav se verjetno marsikomu zdijo avtohtone živalske in rastlinske vrste danes dokaj dolgočasne, pa to še ne pomeni, da niso koristne za okolje. Vsaka vrsta sodi v svoje okolje ker je tam ekosistem prilagojen na tak način, da ne škoduje nobeni avtohtoni vrsti.To je še en primer, ko se človek ne zaveda, kako močno škoduje naravi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×