Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaAnanas za popestritev pitne vode

Ananas za popestritev pitne vode

MORDA VAS ZANIMA

Ste eni izmed tistih ljudi, ki se hitro naveličajo pitja navadne vode? Zakaj je ne bi popestrili z ananasom? Voda z dodatkom ananasa je namreč več kot koristna za vaše telo saj ananas vsebuje bromelain in vitamin C, ki sodelujeta v procesu razstrupljanja in zdravljenja telesa, poleg tega pa je še osvežujočega okusa. V nadaljevanju vam ponujamo 8 razlogov zakaj bi morali s koščki ananasa svojo vodo popestriti že danes! Ananas namreč:

Deluje protivnetno

- Oglas -

Ananas vsebuje bromelain, ki je znan po svojem protivnetnem učinku. Tako pomaga odpravljati škodljive toksine iz telesa s čimer posledično znižuje tudi raven kakršnegakoli vnetja tkiv ali organov. Če ananas vključite v vašo dnevno rutino pa vam ta lahko pomaga tudi pri zdravljenju blažjih oblik artritisa in športnih poškodb.

Ananasova voda

Iz jeter odpravlja parazite

Bromelain, ki ga ananas vsebuje, ima tudi antiparazitski učinek.

Pomaga pri hujšanju

Ananas vsebuje vlaknine, ki izboljšujejo prebavo ter podaljšujejo občutek sitosti. Pitje ananasove vode v dopoldanskem času tako lahko zmanjšuje potrebo po uživanju sladkorja in drugih maščob. Ker pa vsebuje tudi vitamin B1, tudi pospešuje metabolizem in sicer s pretvarjanjem ogljikovih hidratov v energijo.

Uravnava raven elektrolitov

- Oglas -

Vzdrževanje ustreznega elektorlitskega ravnovesja v telesu je pomembno zlasti zaradi preprečevanja krčev ali podobnih poškodb. Ananas s svojimi snovmi pomaga ohranjati omenjeno ravnovesje poleg tega pa okrepi delovanje celotnega telesa.

Uravnava delovanje ščitnice

Jod in bromelain, ki se nahajata v ananasu lahko pomagata pri izboljševanju simptomov nekaterih avtoimunskih motenj.

Odpravlja težke kovine in toksine

Ananas je prava zakladnica vlaknin, koristnih encimov ter antioksidantov, ki lahko pomagajo pri odpravljanju toksinov in težkih kovin iz telesa.

Izboljšuje vid

Ananas je bogat vir vitamina A in beta karotena, ki sta bistvenega pomena za vid. Vključevanje ananasa v obroke lahko celo zmanjša tveganje za razvoj očesnih bolezni.

Krepi dlesni in ohranja belino zob

Nekatere študije so pokazale, da uživanje ananas pozitivno vpliva na zdravje zobovja. S sklenine naj bi odstranjeval raznorazne »madeže« poleg tega pa naj bi pomagal tudi v boju proti zobnim oblogam.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×