Lepota & KozmetikaPripravite domačo kremo proti gubam

Pripravite domačo kremo proti gubam

MORDA VAS ZANIMA

Na žalost se gubicam v določenih letih ni možno popolnoma izogniti. Zlasti ženske se proti njim borijo z raznoraznimi kozmetičnimi preparati, tretmaji in metodami. A četudi so kreme in ostali preparati še tako dragi in prestižni, v največ primerih ne delujejo dolgoročno. Koža se namreč na določene sestavine v kremah (pre)hitro navadi, te pa posledično sčasoma izgubijo učinek.

- Oglas -

Domača krema proti gubam

Kaj pa naravne sestavine? Če imate čas in željo, da bi gubice omilili z domačim pripravkom lahko sledite enostavnemu receptu, ki ustreza vsem tipom kože. Domača krema proti gubam, ki jo boste izdelali, kožo navlaži ter nahrani poleg tega pa upočasnjuje proces staranja povrhnjice in lahko da vidne rezultate že po enem tednu uporabe.

 

Potrebujete:

  • 1 svež rumenjak,
  • 2 žlici mandljevega/olivnega olja,
  • ½ žlice medu,
  • 2 žlički kokosovega masla
  • 2 kapljici šipkovega olja *
- Oglas -

 

Priprava:

Kokosovo maslo stopite v loncu. Ko je stopljen ga odstavite z ognja in mu dodajte preostale sestavine. Zmes mešajte toliko časa dokler ni popolnoma gladka. Nato jo prelijte v prazno posodico kamor želite shranjevati kremo ter pustite, da se zmes ohladi. Kremo (s)hranite v hladilniku. Ko jo pričnete uporabljati jo z lahkimi krožnimi gibi nanesite na očiščeno kožo. Po tridesetih minutah ostanke kreme, ki se niso vpili v kožo odstranite z vlažno bombažno krpico. Mešanici lahko dodate tudi šipkovo olje, ki vsebuje retinol, ki je močan antioksidant in obnavlja poškodovano tkivo.

NAJNOVEJŠE