Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Lepota & kozmetikaZ limeto nad potenje in neprijetne vonjave

Z limeto nad potenje in neprijetne vonjave

MORDA VAS ZANIMA

Potenje je naraven proces, ki ščiti telo pred pregrevanjem. Z znojem delci odvečne toplotne energije izhlapijo, kar povzroči ohlajanje telesa. Večina ljudi se najbolj poti preko pazduh, saj je tam zgoščenih največ žlez znojnic, ki so tako tudi najbolj aktivne. Ker pa je znoj bogat z beljakovinami ter maščobnimi kislinam ima posledično specifičen vonj poleg tega pa pušča tudi sledove na oblačilih.

- Oglas -

limeta

A četudi je potenje zelo pomembna funkcija našega telesa skušamo njegove stranske učinke na vsak način zatreti. Nad nadležne vonjave se zlasti v poletnih mesecih spravljamo na vse možne načine, najpogosteje pa neprijeten vonj skušamo odpraviti z deodorantom. Pri tem se ne zavedamo koliko škode z uporabo le tega povzročimo ne zgolj nam in naši koži marveč tudi okolju. Zakaj se torej neprijetnega vonja nebi znebili na bolj telesu in okolju prijazen način? Uporabite limeto!

Priskrbite si srednje veliko (in ne preveč zrelo) limeto ter jo prerežite na pol. Z vsako polovico namažite predel kože pod pazduhama. Morda bo koža ob stiku z limeto nekoliko posvetlela, a brez skrbi. Ko se bo sled limete popolnoma vtrla v kožo bo tudi obarvanost izginila. In zakaj je limeta kot sredstvo proti potenju tako učinkovita? Odgovor se skriva v njeni kislosti. Poleg tega ima močne antibakterijske lastnosti in tako preprečuje nastajanje neprijetnih vonjav. Če imate torej radi svoje telo in bi se potenja lotili na naraven način uporabite limeto!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×