Zdravje & prehranaKokosovo olje namesto zobne paste

Kokosovo olje namesto zobne paste

MORDA VAS ZANIMA

Kokosovo olje je znano po svojih vsestranskih čudežnih učinkih. Je močan uničevalec vseh vrst škodljivih mikrobov hkrati pa je prava zakladnica telesu prijaznih snovi. Ste vedeli, da ga lahko v kombinaciji s sodo bikarbono uporabljate tudi kot nadomestek zobni past? Ne le, da je kokosovo olje več kot učinkovito v boju proti zobni gnilobi marveč drastično izboljša tudi zdravje celotne ustne votline. Deluje namreč protiglivično in tako preprečuje, da bi ustno votlino prizadele raznorazne okužbe.

- Oglas -

kokosova zobna pasta

Kokosovo olje v kombinaciji s sodo bikarbono lahko uspešno nadomesti uporabo zobne paste tudi zato, ker ta vsebuje čedalje več škodljivih snovi. Slednje pa ne škodijo zgolj občutljivi zobni sklenini marveč tudi vašemu splošnemu zdravju. Za razliko od agresivnih čistilnih sestavin običajne zobne paste, soda bikarbona sklenino nežno očisti, kokosovo olje pa s svojimi antibakterijskimi učinkovinami poskrbi za zdravje celotne ustne votline.

 

Potrebujete:

  • 2 žlici kokosovega olja,
  • 2 žlici sode bikarbone,
  • 10 kapljic olja poprove mete (po želji).
- Oglas -

 

Priprava:

Sodo bikarbono ter kokosovo olje v manjši posodici (primerni za končno shranjevanje) mešamo toliko časa dokler ne ustvarimo gladke zmesi. Tej po želji dodamo olje poprove mete in domača zobna pasta je narejena!

NAJNOVEJŠE