Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeAli lahko barvanje gorovja reši ledenike?

Ali lahko barvanje gorovja reši ledenike?

MORDA VAS ZANIMA

Da imajo nekateri barvo svoje strehe belo, da bi ohranili hladnejšo notranjost, je že stara novica.

- Oglas -

Vendar pa se mnogi sprašujejo, ali bi podoben postopek deloval tudi na gorah. Svetovna Banka tako financira preizkus v Peruju, da bi videli ali lahko umetno obarvano belo gorovje upočasni taljenje ledenikov.

4,754m visoka gora Chalon Sombrero blizu vasi Licapa, Peru je trenutno testna cona tega projekta. Ekipa je za enkrat že prebarvala dva hektarja gore z okolju prijazno barvo, ki je narejena iz apna, industrijskega beljaka in vode. Cilj pa je prekritje celotnega vrha, ki obsega okoli 70 hektarjev.

Eduardo Gold, izumitelj te ideje, ki si je na natečaju 100 Ideas to Save the Planet prislužil 200.000 ameriških dolarjev upa, da se bo sončna svetloba odbijala od bele površine nazaj v atmosfero, s čimer bi se vrh same gore ohladil, kar pa bi posledično ustvarilo hladnejšo klimo, ki bi ponovno vzpodbudila nastajanje ledenikov.

Ljudje v okolici Peruja so idejo z veseljem podprli, saj omenjena gora nudi svežo vodo vasi Licapa ter večini vasi v okolici.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×