0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaUporabite naravni sprej proti insektom

Uporabite naravni sprej proti insektom

MORDA VAS ZANIMA

Izogibajte se odganjalcem insektov, ki temeljijo na DEET kemikalijah. Namesto teh raje uporabite naravne spreje in pripravke za odganjanje insektov, ki prav tako odlično delujejo.

- Oglas -

Danes obstaja že veliko sredstev proti nadležnim insektom, ki so osnovani na naravnih odganjalcih. Ti niso strupeni, vseeno pa prav tako učinkovito odženejo insekte.

Aktivna sestavina v najbolj konvencionalnih sprejih je N-dietil-meta-toluamid oz DEET za katerega je znano, da ovira rast pri nekaterih živalih. Študija, ki je bila izvedena leta 1980 na delavcih v enem od nacionalnih parkov v Ameriki je pokazala, da je 1/4 osebkov doživela neprijetne težave, kot so izpuščaji, otopel ali pekoč občutek ustnic, slabost, glavoboli, omotica ter težave s koncentracijo. Prav tako pa ima DEET neprijeten vonj.

Vsekakor je danes na trgu že ogromno alternativnih rešitev za večino okolju nevarnih stvari, zakaj jih torej ne bi izkoristili in začeli uporabljati? Res je, da ti ne učinkujejo tako dolgo kot DEET, vendar pa se zato, ker ne vsebujejo zdravju in okolju škodljivih snovi, lahko z njimi namažemo ali poškropimo večkrat. Veliko jih je namreč narejenih iz citronele, limonine trave, mete ali cedrovine.

.

NAJNOVEJŠE