Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.
Zdravje & prehranaUporabite naravni sprej proti insektom

Uporabite naravni sprej proti insektom

MORDA VAS ZANIMA

Izogibajte se odganjalcem insektov, ki temeljijo na DEET kemikalijah. Namesto teh raje uporabite naravne spreje in pripravke za odganjanje insektov, ki prav tako odlično delujejo.

- Oglas -

Danes obstaja že veliko sredstev proti nadležnim insektom, ki so osnovani na naravnih odganjalcih. Ti niso strupeni, vseeno pa prav tako učinkovito odženejo insekte.

Aktivna sestavina v najbolj konvencionalnih sprejih je N-dietil-meta-toluamid oz DEET za katerega je znano, da ovira rast pri nekaterih živalih. Študija, ki je bila izvedena leta 1980 na delavcih v enem od nacionalnih parkov v Ameriki je pokazala, da je 1/4 osebkov doživela neprijetne težave, kot so izpuščaji, otopel ali pekoč občutek ustnic, slabost, glavoboli, omotica ter težave s koncentracijo. Prav tako pa ima DEET neprijeten vonj.

Vsekakor je danes na trgu že ogromno alternativnih rešitev za večino okolju nevarnih stvari, zakaj jih torej ne bi izkoristili in začeli uporabljati? Res je, da ti ne učinkujejo tako dolgo kot DEET, vendar pa se zato, ker ne vsebujejo zdravju in okolju škodljivih snovi, lahko z njimi namažemo ali poškropimo večkrat. Veliko jih je namreč narejenih iz citronele, limonine trave, mete ali cedrovine.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×