Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Ekologija & okoljeEvropo bo poganjalo Saharino Sonce

Evropo bo poganjalo Saharino Sonce

MORDA VAS ZANIMA

Pred nedavnim je evropski komisar za energijo podal izjavo, da je v gradnji ogromen projekt v Sahari bo, ki bo čez pet let ustvarjal in nudil Evropi čisto energijo.

- Oglas -

Ta petletni rok je vsekakor napredek, saj so bili prvotni načrti zastavljeni tako, da bi Evropa začela pridobivati energijo na ta način šele čez deset let.

EU in ostala evropska podjetja so se tako že združila, in podprla financiranje tega velikega projekta z imenom Desertec v severni Afriki. Hkrati pa upajo, da bo ta čista energija ustvarila vsaj 20 % celotne energije do leta 2020. Prva faza projekta naj bi na začetku ustvarila več sto MW energije, čez 20 do 40 let pa bi naj to preraslo že v več sto GW.

Ustvarjena elektrika bo nato do Evrope potovala preko novih inter-connector kablov, ki jih bodo položili pod Mediteransko morje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×