Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Dom & energijaPrilagodljiva zasteklitev za okna

Prilagodljiva zasteklitev za okna

MORDA VAS ZANIMA

Nova vrsta zastekljenih oken je na evropskem trgu že kar nekaj časa. GlassX okna so narejena iz izoliranega stekla, kateremu je med dvena steklenima deloma dodan ‘phase-change’ material oziroma na kratko PCM.

- Oglas -

Pri nižjih temperaturah je ta material v trdnem stanju in temnejše barve, pri višjih temperaturah pa se omenjeni material stopi in postane prozoren. To omogoča oknom, da absorbirajo sončno toploto tekom dneva, ko pa se material ohladi, pa se ta energija sprosti.

Kombinacija dobro izoliranih oken in možnosti shranjevanja toplote naredi to vrsto oken izredno uporabne za pasivne hiše. PCM je namreč odličen material za shranjevanje toplote, GlassX okna pa lahko zaradi tega materiala shranijo toliko toplote kot 20 cm debela stena. Okna pa tudi takrat, ko so zatemnjena prepuščajo 25 % zunanje svetlobe.

Seveda pa ta okna niso podobna navadnim, saj so debela 8cm ter težka 100 kg/m². Seveda pa je temu primerna tudi cena, saj stanejo okoli 450 do 800 eur/m².

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×