Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Dom & energijaPrilagodljiva zasteklitev za okna

Prilagodljiva zasteklitev za okna

MORDA VAS ZANIMA

Nova vrsta zastekljenih oken je na evropskem trgu že kar nekaj časa. GlassX okna so narejena iz izoliranega stekla, kateremu je med dvena steklenima deloma dodan ‘phase-change’ material oziroma na kratko PCM.

- Oglas -

Pri nižjih temperaturah je ta material v trdnem stanju in temnejše barve, pri višjih temperaturah pa se omenjeni material stopi in postane prozoren. To omogoča oknom, da absorbirajo sončno toploto tekom dneva, ko pa se material ohladi, pa se ta energija sprosti.

Kombinacija dobro izoliranih oken in možnosti shranjevanja toplote naredi to vrsto oken izredno uporabne za pasivne hiše. PCM je namreč odličen material za shranjevanje toplote, GlassX okna pa lahko zaradi tega materiala shranijo toliko toplote kot 20 cm debela stena. Okna pa tudi takrat, ko so zatemnjena prepuščajo 25 % zunanje svetlobe.

Seveda pa ta okna niso podobna navadnim, saj so debela 8cm ter težka 100 kg/m². Seveda pa je temu primerna tudi cena, saj stanejo okoli 450 do 800 eur/m².

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×