0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

RubrikeZanimivostiSedmošolci odkrili jamo na Marsu

Sedmošolci odkrili jamo na Marsu

MORDA VAS ZANIMA

Šestnajst učencev sedmega razreda, ki jih vodi razrednik Dennis Mitchell, je v osnovni šoli v Cottonwoodu v Kaliforniji odkrilo jamo na Marsu.

- Oglas -

marsTo je druga odkrita jama v na tem delu Marsa. Odkritje je spadalo v del njihovega projekta Mars Student Imaging Program, ki je del uiverzitetnega programa Mars Education Program. V sklopu tega programa iščejo učence iz višjih razredov osnovne šole, ki so zainteresirani za preučevanje Marsa. Omogočajo pa jim uporabo kamer na satelitih, ki so osredotočene na Mars.

Učenci so tako razvili raziskovalni projekt, ki je osredotočen na izdolbljene cevi na Marsu, katere naj bi izdolbla lava.

Po več kot 200 pregledanih fotografijah so se učenci osredotočili na dve, ki sta posneli pokrajino okoli Pavonis Mons območja, za katerega menijo, da je vulkanskega izvora. Seveda so kaj hitro odkrili cevi in  tunele, ki jih je izdolbla lava, vendar pa je ena slika še posebaj izstopala, ko je eden izmed učencev odkril ‘črno piko’. Ta pika je bila drugačna od že odkritih tunelov. Leta 2007 so znanstveniki že odkrili eno takšno jamo, za katero menijo, da je nastala zaradi sesedanja podzemnih tunelov. Jama, naj bi segala okoli 115m pod površino Marsa.

- Oglas -

Razrednik je seveda nad odkritjem še posebej navdušen in ponosen na učence, hkrati pa poudarja, da je MSIP vsekakor odličen program, ki nudi učencem dobro razumevanje kako potekajo raziskave in odkritja do sedaj še neznanih in neodkritih stvari.

.

NAJNOVEJŠE