Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
RubrikeZanimivostiSedmošolci odkrili jamo na Marsu

Sedmošolci odkrili jamo na Marsu

MORDA VAS ZANIMA

Šestnajst učencev sedmega razreda, ki jih vodi razrednik Dennis Mitchell, je v osnovni šoli v Cottonwoodu v Kaliforniji odkrilo jamo na Marsu.

- Oglas -

To je druga odkrita jama v na tem delu Marsa. Odkritje je spadalo v del njihovega projekta Mars Student Imaging Program, ki je del uiverzitetnega programa Mars Education Program. V sklopu tega programa iščejo učence iz višjih razredov osnovne šole, ki so zainteresirani za preučevanje Marsa. Omogočajo pa jim uporabo kamer na satelitih, ki so osredotočene na Mars.

Učenci so tako razvili raziskovalni projekt, ki je osredotočen na izdolbljene cevi na Marsu, katere naj bi izdolbla lava.

Po več kot 200 pregledanih fotografijah so se učenci osredotočili na dve, ki sta posneli pokrajino okoli Pavonis Mons območja, za katerega menijo, da je vulkanskega izvora. Seveda so kaj hitro odkrili cevi in  tunele, ki jih je izdolbla lava, vendar pa je ena slika še posebaj izstopala, ko je eden izmed učencev odkril ‘črno piko’. Ta pika je bila drugačna od že odkritih tunelov. Leta 2007 so znanstveniki že odkrili eno takšno jamo, za katero menijo, da je nastala zaradi sesedanja podzemnih tunelov. Jama, naj bi segala okoli 115m pod površino Marsa.

Razrednik je seveda nad odkritjem še posebej navdušen in ponosen na učence, hkrati pa poudarja, da je MSIP vsekakor odličen program, ki nudi učencem dobro razumevanje kako potekajo raziskave in odkritja do sedaj še neznanih in neodkritih stvari.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×