Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
RubrikeZanimivostiSedmošolci odkrili jamo na Marsu

Sedmošolci odkrili jamo na Marsu

MORDA VAS ZANIMA

Šestnajst učencev sedmega razreda, ki jih vodi razrednik Dennis Mitchell, je v osnovni šoli v Cottonwoodu v Kaliforniji odkrilo jamo na Marsu.

- Oglas -

To je druga odkrita jama v na tem delu Marsa. Odkritje je spadalo v del njihovega projekta Mars Student Imaging Program, ki je del uiverzitetnega programa Mars Education Program. V sklopu tega programa iščejo učence iz višjih razredov osnovne šole, ki so zainteresirani za preučevanje Marsa. Omogočajo pa jim uporabo kamer na satelitih, ki so osredotočene na Mars.

Učenci so tako razvili raziskovalni projekt, ki je osredotočen na izdolbljene cevi na Marsu, katere naj bi izdolbla lava.

Po več kot 200 pregledanih fotografijah so se učenci osredotočili na dve, ki sta posneli pokrajino okoli Pavonis Mons območja, za katerega menijo, da je vulkanskega izvora. Seveda so kaj hitro odkrili cevi in  tunele, ki jih je izdolbla lava, vendar pa je ena slika še posebaj izstopala, ko je eden izmed učencev odkril ‘črno piko’. Ta pika je bila drugačna od že odkritih tunelov. Leta 2007 so znanstveniki že odkrili eno takšno jamo, za katero menijo, da je nastala zaradi sesedanja podzemnih tunelov. Jama, naj bi segala okoli 115m pod površino Marsa.

Razrednik je seveda nad odkritjem še posebej navdušen in ponosen na učence, hkrati pa poudarja, da je MSIP vsekakor odličen program, ki nudi učencem dobro razumevanje kako potekajo raziskave in odkritja do sedaj še neznanih in neodkritih stvari.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×